Sport

Rajt Znojmóban – a taktika már megvan

Kovács Csaba (kovács csaba, )
Kovács Csaba (kovács csaba, )

Csehországi kalanddal indul a magyar Sapa Fehérvár AV19 számára az osztrák jégkorongbajnokság új idénye.

Mint oly sok csapatsportban, a jégkorongban is kezd beindulni a nagyüzem, ezen a hétvégén Ausztriában is elrajtol az osztrák bázisú hokiliga, az EBEL. Szombaton este már lenyomtak egy meccset: a Villach 6-3-ra nyert a Dornbirn otthonában. Érdekesség, hogy az új idény első találatára mindössze 7 másodpercet kellett várni, Petrik nevéhez fűződik ez a villámgól.


Ric Jackman nagy fogás
Fotó: AFP

Vasárnap négy mérkőzéssel folytatódnak a küzdelmek és 17 óra 30 perctől a székesfehérváriak büszkesége, a Sapa Fehérvár AV19 is pályára lép, a „Volán” Znojmóba látogat. A Fehérvári Ördögök kerete jelentősen átalakult a nyáron, a többi között Németországban folytatja a válogatott Sofron István és Vas Márton, a veterán Horváth András pedig visszatért Újpestre. Mellettük még mindenképpen meg kell említeni, hogy a csapat tartását biztosító Adam Munro is elhagyta a csapatot, így két magyar tehetség, Bálizs Bence és Rajna Miklós osztozik majd a kapusposzton. Az érkezők oldalán olyan neveket találunk, mint például a Stanley Kupa-győztes védő, Ric Jackman, a válogatott Szirányi Bence, a nagy reménység Nemes Benjámin, vagy épp a tornagyőzelemmel zárult ifj. Ocskay Gábor Emléktornán remeklő Colton Yellow Horn.

Az irányítás is új kezekben van, a kanadai Marty Raymond lett a vezetőedző, az amerikai harmadik vonalból érkező Rob Pallin segítségével kell visszavezetnie a Fehérvárt a rájátszásba.

A cseh rivális megerősödött a nyáron és a székesfehérváriakhoz hasonlóan eredményes alapozáson van túl, már az előszezon mérkőzéseken is jöttek a szép eredmények, így feltehetőleg magabiztosan várják a szezonnyitót. Ráadásul ott is új az edző, Jiri Reznar ül már a kispadon.

„A Graz mellett talán a Znojmo erősödött a legtöbbet a nyáron. Tudjuk, hogy rendkívül komoly feladat vár ránk. A cél azonban a két pont megszerzése. Megvan a taktikánk, ezt fegyelmezetten kell végrehajtanunk. El kell kerülnünk a kiállításokat, a részfeladatokat pedig precízen kell megcsinálnunk. A játékosok nagyon várják a rajtot, itt az ideje tétmeccseket vívni, hogy képet kapjunk a valós erőnkről”mondta Raymond a fehérváriak klubhonlapjának.

Arra sem kell sokat várni, hogy a Sapa hazai környezetben játsszon, jövő hétvégén ráadásul két meccset is láthatunk a hétvégén: előbb a ligaújonc olasz Bolzano, majd a címvédő Vienna Capitals látogat a Raktár utcába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik