Sport

Csehországi sikerrel rajtolt a Fehérvár

Bálizs Bence (bálizs bence, )
Bálizs Bence (bálizs bence, )

A Sapa Fehérvár AV19 hokicsapata Znojmóban nyert 4-2-re az osztrák bázisú bajnokság nyitó fordulójában.

Egészen a meccs előttig nem volt biztos, hogy ki áll majd a fehérvári kapuban, az új edző, Marty Raymond végül Bálizs Bencét jelölte a kezdőbe. A fiatal válogatott portás le is hozta az első harmadot kapott gól nélkül, pedig a hazai környezetben játszó Znojmo játékosai 12-szer is próbára tették. Ráadásul a játékrész végén, emberelőnyben szerzett vezetést a Sapa, a nyáron igazolt Stanley Kupa-győztes védő, Ric Jackman bombázott a kék vonalról a hálóba.


Bálizs Bence védte a kaput
Fotó: MTI

Pompásan indult a második felvonás is, Frank Banham 15 másodperc elteltével duplázta meg az előnyt. Feljavult közben a cseh ellenfél, majd a harmad derekán szépített, a 33. percben pedig egyenlített is, 2-2 volt az állás 40 perc után.

Az 50. percig kellett várni az újabb találatra, amely ismét egy fehérvári gól volt, Sarauer szerezte. Sőt, nem sokkal később ismét a znojmói kapuban kötött ki a korong Kovács Csaba lövése nyomán, így ismét kettővel vezetett a magyar együttes. Az eredmény nem változott a lefújásig, 4-2-es győzelemmel indította az új idényt a Sapa Fehérvár AV19.

Eredmény – EBEL, 1. forduló

HC Orli Znojmo (cseh) – Sapa Fehérvár AV19 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik