Sport

Berki és a magyar lányok is remekeltek

Berki Krisztián (berki krisztián, )
Berki Krisztián (berki krisztián, )

Hidvégi Vid alulmaradt a Kállai Zoltán elleni csatában, így utóbbi került be a világbajnoki keretbe. Berki Krisztián jól sikerült gyakorlatot mutatott be.

A nőknél hármas magyar siker született a tornászok szombathelyi nemzetközi GP-jén egyéni összetettben, ahol Makra Noémi, Böczögő Dorina, Divéky Luca lett a sorrend, a férfiaknál az egyéni összetettben Babos Ádám szerepelt a legjobban, aki a negyedik helyen végzett.

Mind a férfiak, mind a nők számára dupla téttel bírt a hazai legrangosabb viadal, mivel vb-csapattagságok dőltek el ezen a versenyen. A férfiaknál négy utazó már biztos volt, Tálas Bence, Szabó Nándor és Vecsernyés Dávid a válogatóversenyek első három helyezettjeként lett csapattag, míg Berki Krisztián jelölés alapján került be.


Kállai Zoltán utazik a vb-re
Fotó: MTI

Hidvégi Vid és Kállai Zoltán között ez a verseny döntött, lólengésben ugyanis 1-1-re álltak a két válogató alapján. Elsőként az olimpiai 8. helyezett Hidvégi mutatkozott be, aki rontott, majd Kállai következett, aki szintén hibázott. Kállai viszont kisebbet rontott, pontszáma magasabb lett, 14.500 pont, míg Hidvégié 14.066, így Kovács István vezetőedző tájékoztatása szerint a válogatási elveknek megfelelően Kállai Zoltán az ötödik vb-csapattag.

Berki Krisztián a selejtezőben a 6.7-es kiinduló pontú gyakorlatát mutatta be, amely jól sikerült, nem véletlen, hogy pontszáma 15.933 lett.

A közönséget nemcsak a magyar olimpiai bajnok, hanem a hollandok nyújtóspecialistája, a szintén londoni aranyérmes, Epke Zonderland is elkápráztatta. Az egyéni összetettet csapattársa, Bart Duerloo nyerte egyenletes teljesítményt nyújtva, a legjobb magyar Babos Ádám lett, aki a negyedik helyen végzett.

A nőknél ismét a még 15 esztendős Makra Noémi volt a legjobb, aki talaj kivételével szinte hibátlan gyakorlatokat mutatott be. A két héttel ezelőtti országos bajnokságon betegség miatt nem indult az olimpikon Böczögő Dorina, aki most rendkívül jó formát mutatott, és a második helyen végzett. A harmadik pozíciót szintén a magyar csapat tagja, Divéky Luca szerezte meg.

Draskóczi Imre női vezetőedző is vb-csapatot hirdetett, a válogatási elveknek megfelelően az első két helyezett, vagyis Makra Noémi és Böczögő Dorina utazhat Antwerpenbe.

A szombathelyi GP vasárnap az Aréna Savariában 15 órától a szerenkénti döntőkkel folytatódik, ahol a szerspecialista olimpiai és világbajnokok újra bemutatkoznak.

Doboz fejléc szövege

Férfi egyéni összetett:
1. Bart Deurloo (holland) 87.331 pont
2. Casimir Schmidt (holland) 83.765
3. Judenkov Jevgeny (ukrán) 81.364
4. Babos Ádám 80.630

Női egyéni összetett:
1. Makra Noémi 54.218 pont
2. Böczögő Dorina 53.176
3. Divéky Luca 51.151

Ajánlott videó

Olvasói sztorik