Sport

Csoda: Djokovic szettet veszített

Novak Djokovic (novak djokovic, )
Novak Djokovic (novak djokovic, )

A szerb világelső továbbjutása így sem forgott veszélyben, ott van a US Open elődöntőjében. Ellenben kiesett a címvédő Andy Murray.

Időrendi sorrendben haladva a csütörtök esti mérkőzéssel kell kezdenünk, melyen a svájci Stanislas Wawrinka lépett pályára a címvédő Andy Murray ellen. Az Arthur Ashe Stadionban elég nagy volt a szél, ez pedig a jelek szerint a britet zavarta jobban, ugyanis nagy meglepetésre 6-4, 6-3, 6-2-re elveszítette a mérkőzést, így a negyeddöntőben búcsúzott. A 28 esztendős Wawrinka pályafutása során először jutott be egy Grand Slam-torna elődöntőjébe.

„Hihetetlen érzés, főleg ezen a helyszínen. Mégiscsak ő a címvédő, egy nagyon kemény ellenfél, őrült meccs volt ez a számomra” – mondta a győztes. Szóval lesz svájci az elődöntőben és nem Roger Federer az.


Novak Djokovic szinte esélyt sem adott ellenfelének
Fotó: MTI/EPA

A következő körben sem vár rá könnyű feladat, ugyanis a világelső Novak Djokovic lesz az ellenfele a legjobb négy között. Nole az első két szettet 6-3, 6-2-vel abszolválta, így nagyon úgy festett ismét nem kell megerőltetnie magát, ám ekkor meglepő módon az orosz Mihail Juzsnyij szépíteni tudott, így ő lett az első teniszező, aki idén játszmát nyert a szerb ellen a US Openen. Erre Djokovic egy 6-0-val vágott vissza, azaz összességében simán kvalifikálta magát az elődöntőbe.

„Mindig arra törekszem, hogy a legjobb játékomat a Grand Slam-tornákon nyújtsam. Kicsit szenvedtem a keménypályás tornákon a US Open előtt, de közben keményen dolgoztam azon, hogy egyre jobb legyek” – mondta a találkozót követően a világelső.

Eredmények – US Open, férfi egyes, negyeddöntő

Wawrinka (svájci, 9.) – Murray (brit, 3.) 6-4, 6-3, 6-2
Djokovic (szerb, 1.) – Juzsnyij (orosz, 21.) 6-3, 6-2, 3-6, 6-0

Videó – Voltak látványos labdamenetek Wawrinka és Murray meccsén:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik