Sport

Szédítő kezdés a kosár-Eb-n

kosárlabda (kosárlabda)
kosárlabda (kosárlabda)

Szlovéniában 12 mérkőzést rendeztek szerdán a férfikosárlabdázók Európa-bajnokságán, ezek többségén borult a papírforma.

Ilyen kezdésre talán kevés kosárlabda rajongó számított, mint ami a 2013-as Európa-bajnokság nyitónapján történt. Már a kora délutáni négy mérkőzésen leeshetett az állunk, a legmeglepőbb eredmény talán az volt, hogy a lesajnált finnek lenyomták a jóval esélyesebb törököket. Igaz, a bosnyákok sem teszik ki az ablakba, hogy elhasaltak a lettek ellen, ráadásul nagyon simán, Teletovicék játéka ráadásul igen kiábrándító volt.


Nemanja Nedovic sokak kedvence lehet
Fotó: AFP

Később aztán folytatódott a meglepetések sora, a németek például 80-74-re nyertek a franciák ellen, majd az oroszok hajtottak fejet az olaszok előtt, míg a játéknap rangadóján a megfiatalított szerb csapat egy nagyszerű mérkőzésen verte a tornagyőzelemre is esélyes Litvániát. Érdemes lesz megjegyezni szerb oldalon a fiatal Nemanja Nedovic nevét, a szélvészgyors irányító időnként látványos játékkal hívta fel magára a figyelmet.

A címvédő spanyolok is érdekeltek voltak szerdán, a Rudy Fernandez vezette ibériaiak magabiztosan verték Horvátországot. Déli szomszédaink a negyedik negyedben mindössze három pontot tudtak dobni egy büntetőt és egy zsákolás formájában.

A házigazda Szlovénia is sikeresen nyitott, igaz csak két ponttal bizonyult jobbnak a vendéglátó Csehország legjobbjainál.

Eredmények – Kosárlabda Európa-bajnokság

A csoport:
Izrael – Nagy Britannia 71-75 – hosszabbítás után
Belgium – Ukrajna 57-58
Franciaország – Németország 74-80

B csoport:
Lettország – Bosznia és Hercegovina 86-75
Macedónia – Montenegró 80-81
Szerbia – Litvánia 63-56

C csoport:
Grúzia – Lengyelország 84-67
Spanyolország – Horvátország 68-40
Csehország – Szlovénia 60-62

D csoport:
Törökország – Finnország 55-61
Svédország – Görögország 51-79
Oroszország – Olaszország 69-76

Videó – A játéknap legszebb jelenetei:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik