Sport

Nadal megállíthatatlanul robog előre

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

A spanyol teniszező három rendkívül sima szettben győzte le honfitársát, Tommy Robredót, így bejutott a US Open elődöntőjébe.

Tommy Robredo azzal hívta fel magára a figyelmet idén, hogy viszonylag jó tenisszel kiejtette az előző körben az utóbbi hetekben látványosan szenvedő Roger Federert. A veterán spanyolra a legjobb nyolc között is egy korábbi világelső, a honfitárs Rafael Nadal várt.


Rafael Nadal már a legjobb négy között
Fotó: AFP

A magyar idő szerint csütörtök hajnali mérkőzés nagyon sima volt, mindössze 1 órán és 40 percen át tartott, Nadal pedig 6-0, 6-2, 6-2 arányban diadalmaskodott. Mindent elmond az összecsapásról, hogy a második szettben, mikor Robredo először játékot tudott nyerni, akkor gúnyos taps söpört végig a lelátón. A nézők talán szorosabb csatára számítottak.

Nadal az elődöntőben nem találkozik egy újabb honfitárssal, ugyanis David Ferrer nagy csatában kikapott a francia Richard Gasquet-tól. A gall már 2-0-ra is vezetett a megnyert játszmákat tekintve, a spanyol innen kapaszkodott vissza, de a döntő szettet ismét Gasquet nyerte meg, így ő jutott be a legjobb négy közé.

A hölgyeknél Flavia Pennetta nyerte meg az olaszok csatáját, így ott lesz az elődöntőben. Az ellenfele a fehérorosz Viktorija Azarenka lesz, aki a szlovák Daniela Hantuchovát nyomta le könnyedén.

Eredmények – US Open

férfiak, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 2.) – Robredo (spanyol, 19.) 6-0, 6-2, 6-2
Gasquet (francia, 8.) – Ferrer (spanyol, 4.) 6-3, 6-1, 4-6, 2-6, 6-3

nők, negyeddöntő:
Pennetta (olasz) – Vincia (olasz, 10.) 6-4, 6-1
Azarenka (fehérorosz, 2.) – Hantuchova (szlovák) 6-2, 6-3

Videó – Gasquet ilyen pontokkal keserítette Ferrert:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik