Sport

Vb-lázban égnek birkózóink

birkózók (birkózók)
birkózók (birkózók)

A magyar versenyzők mindegyike várja, hogy a Papp László Budapest Sportarénában megkezdődjön szeptember 16-án a birkózó-világbajnokság.

Most már teljes a vb-csapat, hiszen a kötöttfogásúak 74 kilogrammos súlycsoportjában Korpási Bálint kiharcolta a csapattagságot.

“Tulajdonképpen a válogató egyértelmű eredményt hozott, Bálint Szabó Martint és Szabó Lászlót is legyőzte” – kommentálta a kedd esti hármas különvetélkedést Struhács György, a szakág kapitánya a nemzeti együttes szerdai médianapján Tatán.

Az edzőtáborban szerdán szinte hiánytalanul megjelent a 21 fős magyar vb-csapat, egyedül a szabadfogású Wöller Gergő (66 kg) nem érkezett még meg Finnországból, ahol a versenyzés mellett edzőként is dolgozik.

A program a válogatott melegítők és sportruhák átvételével, majd a csapatfotózással kezdődött, s ezt követően a szabadfogásúak és a kötöttfogásúak is nyilvános edzést tartottak.


Lőrincz Viktor keményen készül
Fotó: MTI

“Úgy számoltam, 64-en voltak. Itt vannak vagy tíz országból már most, de este jönnek a dél-koreaiak is” – érzékeltette a tatai edzőtábor nemzetközi jellegét Struhács.

A bemelegítést követően tempós, komoly iramú birkózás volt műsoron, előbb az alsóbb súlycsoportok, majd a felsőbb képviselőinek. 

Az edzést Bácsi Péter a szőnyeg mellől figyelhette csak, az ő vb-je ugyanis már a múlt héten véget ért, miután egy tréningen elszakadt a bal bicepszizma. Az FTC Európa-bajnokának az elmúlt egy éve a legkevésbé sem nem nevezhető szerencsésnek, londoni olimpián ugyanis első meccsén szenvedett komoly térdsérülést.

“Hát azért ez már egy kicsit sok. Őszintén szólva egy ideig még azon is gondolkodtam, hogy kimenjek-e a vb-re” – mondta Bácsi, aki természetesen ott lesz majd a Papp László Sportarénában, sőt, ő lesz majd az M1 és M2 közvetítéseinek szakkommentátora. – “Az orvosok szerint három hónap, amíg rendbe jön a bicepszem. Még két hét mire elkezdhetem a gyógytornát, aztán meglátjuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik