Sport

Odavannak a szurkolók az NFL magyarjáért

Meskó Zoltán (meskó zoltán, )
Meskó Zoltán (meskó zoltán, )

A Pittsburgh Steelers Facebook-oldalán több mint hatszázan szóltak hozzá a hírhez, miszerint a hatszoros bajnok leigazolta Meskó Zoltánt.

A Michigan Egyetemen végzett erdélyi származású rúgót a 2010-es játékosbörzén (draft) szerezte meg a liga egyik legjobb együttese, a New England Patriots. A Tom Brady vezette bostoni alakulatnál Meskó remekelt, az első évében ugyanis 38,4 yardos rúgásokat produkált átlagban, és ez NFL-rekordot jelentett.

A második és harmadik évében viszont a teljesítménye visszaesett, bár így is remekül tette a dolgát, ám a punter szerepe a leghálátlanabb a ligában. Ők kapják nagyságrendileg a legkisebb fizetést, és elég egy hiba, azonnal repülnek az 53-as keretből. A holtszezonban a Patriots is tesztelt egy puntert, bizonyos Ryan Allent. A Patriots vezetése pedig úgy döntött, ő maradhat, Meskónak mennie kell. Az egyik amerikai szaklap tudni véli, azért küldték el Meskót, mivel negyedik profi éve 1,3 millió dollárjába került volna a New Englandnek, míg Allen csak 405 ezer dollárt kért szolgálataiért.

Ez a váratlan kirúgás a szakírókat is meglepetésként érte, csakúgy, mint a szurkolókat, ám szerencsére nem kellett sokat várni: a Steelers azonnal lecsapott a magyar rúgójátékosra.

Szerződtetésével a liga hivatalos honlapja is foglalkozott, míg a pittsburgh-i együttes Facebook-oldalán több száz komment érkezett a hírhez, és több mint tízezren kedvelték a bejegyzést. A hatszoros bajnokcsapat fanatikusai örömködve fogadták, hogy az NFL egyik legjobb punterét sikerült megszerezni, a hölgyek pedig azt is hozzátették, nemcsak remek amerikaifocista, de még jóképű is.

Közvetlensége miatt is szerették Bostonban
Fotó: Sport24

“A Patriots hülye volt, hogy elengedte ezt a srácot, pedig klasszis punter. Sok sikert Pittsburgh-ben!” – írja az egyik kommentelő, míg egy társa már a következő gyűrűben gondolkodik: “Üdv a fedélzeten. Segíts megszerezni a hetedik bajnoki címet.”

Persze akadnak szkeptikusok is Meskóval kapcsolatban: többen azt sérelmezik, hogy szeretett csapatuk egy klasszis puntert igazolt, mivel ez akár azt is jelentheti, hogy sokszor kell átadni a támadás jogát az ellenfélnek.

Remélhetőleg a Tennessee Titans elleni vasárnapi csoportrangadón majd meggyőzi a kételkedőket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik