Sport

Kajak-kenu vb: gyarapodtak a magyar érmek

vajda attila (ingyenes, )
vajda attila (ingyenes, )

Jól kezdett a magyar küldöttség a vasárnapi döntők során. Délelőtt két ezüstérmet szereztünk.

Tegnapi aranyérme után most egy ezüstöt gyűjtött be Vajda
Fotó: MTI

A kenus Vajda Attila a második helyen ért célba 5000 méteren a németországi Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokság vasárnapi versenynapján.

“Két éremért jöttem, ennél jobban nem is kell, hogy szerepeljek. Az 5000 méterre külön nem készültem, a tegnapi győzelem után raktam csak össze a hajót. A kormányzással akadtak problémáim, a hullámok nagyon “megvezettek”, de nagyon elégedett vagyok ezzel az ezüsttel” – nyilatkozott a parton Vajda.

A folytatásban Csay Renátáért szoríthatott a népes magyar szurkolótábor, a győri kajakos a júniusi, portugáliai Eb-diadal és a cali Világjátékokon aratott siker után itt is győzelemre tört. Álmai azonban hamar szertefoszlottak, az új-zélandi Teneale Hatton ugyanis már az első körben “megszökött” a mezőnytől, s előnyét fokozatosan növelve reménytelenné tette a többiek számára a felzárkózást. Csay az üldözőbolyban haladt, annak is az elején, s végül az ezüstéremért zajló csatát megnyerve másodikként haladt át a célvonalon.

Csay is ezüstérmes lett
Fotó: MTI

“Ez az első síkvízi vb-m, tehát az ezüstéremmel nem lehetek csalódott. Én ugye maratoni versenyző vagyok, abban a szakágban hozzá vagyok szokva a sikerekhez, de ennek a második helynek is örülök.” – mondta a kétgyermekes anyuka Csay.

A férfiak hasonló számában Noé Milán próbálkozott magyar részről, de ő nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, hetedik lett a 24 fős mezőnyben.

A vasárnapi zárónapon – délután – még a 200 méteres finálékat rendezik (3 magyar hajó az A döntőkben), majd következnek az 500 és férfi K-4 1000 m-es éremcsaták (hét magyar egység), végül a váltók versenyei, utóbbiak szintén magyar részvétellel.

Szombaton mind a tíz magyar döntős érmet szerzett.

Kajak-kenu vb – A további program

200 m-es döntők 11.40
500 és férfi K-4 1000 m-es döntők 15.15
váltó előfutamok 17.00
váltó döntők 18.10

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik