Sport

Hét első hellyel zártuk a vb-t

aranyérmes női váltó (kajak,)
aranyérmes női váltó (kajak,)

Váltóban egy arany és egy bronz volt a magyar termés vasárnap a németországi Duisburban rendezett viadalon.

A magyar versenyzők két éremmel, egy-egy arannyal és bronzzal zárták a vasárnap esti váltóversenyeket, s így összesítésben hét első, valamint öt-öt második és harmadik helyet szereztek a Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A 4×200 méteres staféták során a Douchev-Janics Natasa, Vad Ninetta, Fazekas-Zur Krisztina, Kozák Danuta összeállítású női kajakos stféta remekül hajrázva megnyerte döntőjét, míg a Dudás Miklós, Tótka Sándor, Molnár Péter, Hérics Dávid összeállítású csapat harmadik lett a lengyelek és az oroszok mögött.

Kozák és Fazekas-Zur egyformán három elsőséggel zárta a vb-t, ők lettek a küldöttség legeredményesebb versenyzői.  
A Nagy Péter, Korisánszky Dávid, Foltán László és Lantos Ádám alkotta kenus négyes hetedik helyen végzett a fináléban.


Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az olimpiai számokat tekintve 4-1-2 volt a magyar éremmérleg a németországi regattán. Az éremtáblázaton a második hely lett Magyarországé, a németeknek sikerült 8 aranyat, 6 ezüstöt és 2 bronzot szerezniük, ezzel előztek meg minket.

A magyar versenyzők az eddigi kajak-kenu világbajnokságokon összesen 185 arany-, 139 ezüst- és 121 bronzérmet szereztek.

Duisburg rekordot jelentően ötödször volt vb-házigazda: 1979-ben és 1987-ben 2-2, 1995-ben és 2007-ben pedig 9-9 aranyérmet szereztek itt a magyarok. A válogatott a 2006-os szegedi vb-n szerepelt a legeredményesebben, akkor 12 elsőséggel zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik