Sport

Bravúros fehérvári győzelem az emléktornán

ocskay gábor emléktorna (sapa fehérvár av19, )
ocskay gábor emléktorna (sapa fehérvár av19, )

5-3-ra megnyerte a SAPA FehérvárAV19 a HC Ambrí-Piotta elleni döntőt vasárnap délután Székesfehérváron az ifj. Ocskay Gábor emléktornán.

Nem a fehérvári gárda volt a mérkőzés esélyese, de jól kezdett a csapat, és Colton Yellow Horn találatával sikerült megszerezniük a vezetést. Az első harmad felénél egyenlített a svájci ellenfél, Noreau bombagóljával a kék vonalról.

A második harmadban az Ambri Piotta kaparintotta meg a vezetést Reichert révén. A fehérváriaknak a játékrész utolsó percében sikerült Travis Gawryletz emberelőnyben lőtt góljával felzárkózniuk.

A harmadik harmadban újra Yellow Horn villant, beleszúrt Rick Jackman lövésébe, és újra a hazaiak vezettek, majd hat perccel később Frank Banham találata után, már kétgólossá nőtt az előny. Szinte azonnal válaszoltak a svájciak, és visszahozták magukat egy gólnyira. Mindent megtettek az egyenlítésért, így lehozták a kapust is. Ezzel azonban egy üres kapus gólra is lehetőség nyílt az így mesterhármast ütő Yellow Horn számára (persze ehhez kellett az is, hogy sortársa Banham önzetlenül lepasszolja neki a korongot).

Ezzel megnyert az ötödik alkalommal megrendezett ifj. Ocskay Gábor emléktornát a csapat, és negyedszer sikerült itthontartani a trófeát.

Eredmények

Sapa Fehérvár AV19 – Ambri-Piotta (svájci) 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)
gólszerzők: Yellow Horn (4., 52., 60.), Gawryletz (40.), Banham (58.), illetve Noreau (10.), Reichert (32.), Miéville (59.)

Korábban:
A 3. helyért:
Sheffield Steelers (brit)-Olimpija Ljubljana (szlovén) 3-2 – büntetők után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik