Sport

Tóth a vigaszágon folytathatja Brazíliában

magyar cselgáncs csapat (cselgáncs, dzsúdó, )
magyar cselgáncs csapat (cselgáncs, dzsúdó, )

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián a legjobb nyolc között búcsúzott, Szabó Franciska és Joó Abigél első meccsén vereséget szenvedett pénteken a Rio de Janeiróban zajló cselgáncs-világbajnokságon.

Tóth a vigaszágon folytatja
Fotó: MTI

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Tóth, a KSI U23-as Európa-bajnoka első meccsén az uruguayi Juan Romeróval találkozott, és két jukó után ipponnal nyert. A 32 között a jordán Ibrahim Halaffal szállt szembe, és bő két perc elteltével fojtásért kapott ipponnal diadalmaskodott. A 16 között az azeri Sahin Gahramanovval mérkőzött. Tóth hamar vazaaris hátrányba került, de edzőjének, Pánczél Gábornak a bekiabált tanácsát megfogadva, taktikus dzsúdózással kivárta a megfelelő pillanatot, kiemelte, majd a földhöz csapta riválisát, és ipponnal győzött.

Tóth a nyolc között az olimpiai ezüstérmes kubai Asley Gonzalezzel szállt szembe. Az magyart egyszer, míg vb-harmadik riválisát kétszer intették, így Tóth sokáig nyerésre állt, mígnem 13 másodperccel a vége előtt Gonzalez vazaarit érően eldobta, és ezzel nyert. Tóth a bronzéremig tartó vigaszágon küzdhet tovább, ahol első ellenfele a kétszeres Eb-harmadik litván Karolis Bauza lesz.

Szabó Franciskának nem sikerült a bemutatkozás, a kanadai Kelita Zupancic ellen háromszor is intették passzivitás miatt, majd ellenfele leszorítással nyert.

Joó Abigélre első meccsén a Koreai NDK-beli, Ázsia-bajnokságon kétszeres ezüstérmes Sol Kjonggal találkozott, és a meccs derekán jukóval vezető ellenfele egy dobásra kapott ipponnal nyert. A vigaszághoz a magyar dzsúdósnak a negyeddöntőbe kellett volna jutnia.

A tegnapi versenynapon Csoknyai László a 32 között, Krizsán Szabolcs pedig az első mérkőzésén búcsúzott saját súlycsoportjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik