Sport

Nem iszik több alkoholt a világ leghíresebb pókerese

poker (poker)
poker (poker)

Phil Ivey folytatta az őrült pókeres fogadások sorát, a világ leghíresebb játékosa egy évig nem nyúl a pohár után. A tét dollármilliókban mérhető.

Ismét egy hatalmas „prop bet”, azaz fogadás látott napvilágot pókeres körökben. Ezúttal Phil Ivey állította magát kihívás elé, miszerint egy évig nem iszik alkoholt – írja egy magyar szerencsejátékos oldal.

A nyár az őrült pókeres fogadásoktól volt hangos, először az All-Time Money listát vezető Antonio Efandiari fogadta meg, hogy egy évig nem él szexuális életet, majd az amerikai Nick DiVella találta ki, hogy egy hétig kádban tölti az életét.

Ezt a sort folytatta Phil Ivey, a világ leghíresebb játékosa, akit csak a póker Tiger Woodsaként becéznek. Az amúgy nem kicsapongó életstílusáról ismert afro-amerikai zsugás twitterjén osztotta meg, hogy szeptember elejétől egy évig nem iszik alkoholt.

A háttérben természetesen egy komoly fogadás áll, mely alighanem dollármilliókat jelent. Már ha abból indulunk ki, hogy régebben volt egy elbukott fogadása, amelyben nem ehetett volna húst egy évig. A tét egymillió dollár volt, de ezt nem bírta ki Ivey, rövid időn belül kivásárolta magát a fogadásból. Ez végül 150 ezer dollárjába fájt.

Alighanem a mostani próbálkozásánál is meghaladja az egymilliót a tét, amit a pókertársadalom szerint ismét el fog bukni Ivey. A legtöbben ugyanis már is el kezdték heccelni őt, „Ivey, ha csirke nélkül sem bírtad ki, hogyan fogod alkohol nélkül?”, és hasonló tweetek árasztották el azonnal profilját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik