Sport

Galambos: “Nagyon nagy menet volt!”

galambos péter (galambos péter)
galambos péter (galambos péter)

A könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter világbajnoki bronzérmét követően értékelt.

A 26 éves váci sportoló szinte végig a harmadik pozícióban haladt, és a hajrában óriási versenyben sikerült megőriznie ezt a helyet.

“Nagyon nagy menet volt! Sikerült megvalósítani, amit szerettem volna” – olvasható a hazai szövetség honlapján a versenyző beszéde. “Magamhoz képest gyorsabbnak kellett lennem a pálya közepén, hogy buliban maradjak. Így kevesebb hátrányt kaptam az élen állóktól, és maradt esélyem a dobogóra. Az idei Világkupa-sorozatot megnyerő és Eb-ezüstérmes portugálról tudtuk, hogy a végén lesz gyors, ezért a finisre is kellett valamit tartogatni. Óriásit meccseltünk az utolsó métereken, aztán én jobban bírtam a végét, mint ő.”

Galambos büszke lehet magára
Fotó: MTI

Hozzátette: az élen haladó dán-francia duó ezúttal megfoghatatlan volt számára, de nagyon örül, hogy melléjük állhatott fel a dobogóra.

Az egypárevezősök között versenyző Széll Domonkos pénteken a C döntőben szállt vízre, ahol ötödik lett, így összesítésben a 17. helyet szerezte meg.

A harmadik magyar egység, a kormányos nélküli kettesek között szereplő Simon Béla, Juhász Adrián duó szombaton fejezi be szereplését a vb-n, utolsó pályájukon a B fináléban küzdenek majd, a tét a 7-12. hely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik