Sport

Szegeden hosszabb a kispad, ez a ma esti BL előny

Pick-Szeged-csapatfoto-2013-14(960x640)(1).jpg (Pick Szeged csapatfotó 2013-14)
Pick-Szeged-csapatfoto-2013-14(960x640)(1).jpg (Pick Szeged csapatfotó 2013-14)

A Pick Szeged férfi kézilabdázói a Metalurg Szkopje ellen vívandó oda-visszavágós selejtezőn igyekeznek kiharcolni a Bajnokok Ligája részvételt.

Pikáns egy meccs lesz, annyi szent! A nyáron érkező, a spanyol válogatottal világbajnoki címet nyerő edző, Carlos Pastor a sors szeszélye folytán mint annyiszor már a kézilabda történelmében, ezúttal is Lino Cervar, a horvát válogatottal szintén világbajnokságot nyerő világhírű szakember ellen készíti csapatát.

“Nem a presztízsharcunk a fontos, hanem, hogy továbbjussunk” – nyilatkozta a szerdai Nemzeti Sportban a spanyol edző és valóban, a kutyát nem érdekli majd, kikkel, milyen eredményeket ért el a múltban, ha nem sikerül a szegedieket a BL főtáblára vezetnie.

A macedónok nem tűnnek könnyű ellenfélnek – nem csak nagynevű edzőjük miatt. Tavaly például a szakma legnagyobb meglepetésére jutottak be a BL negyeddöntőbe. Ne feledjük, a Veszprém is csak addig jutott, míg a Szeged addig sem…

Kimondottan erős az első soruk. Viszont ami előnyt jelenthet, hogy mögöttük nincs senki, a kispadjuk ezért rövid. Márpedig egy kettős meccses párharcot nem tud hat ember végigküzdeni, így a mérleg nyelve pont azért billenhet a Szeged felé, mert a spanyol trénernek posztonként 2-2, közel egyforma erősségű játékos áll rendelkezésére a nyári átigazolás óta.

Kétségtelen, Ilyés, Vranjes, Parrondo és Mindegia érkezésével Mikler, Zubai, Vadkerti, Ancsin, Larholm, Sulc, mellé komoly variációs lehetőséget kapott a szakvezető, míg horvát kollégájának jobbára 20 év alatti játékosok alkotják a kispadot..

Ami biztos: a magyar csapat több átszállással ugyan, de szerencsésen megérkezett  kedden a macedón fővárosba, ahol este már a meccshelyszínen 45 percet tréningezett.

A DigiSport 2, 19 órától közvetíti a mérkőzést. A hatezres aránéban várhatóan pokoli hagulat és telt ház várja Mikleréket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik