Sport

Egy nap, két doppingeset

Nevin Yanit (Nevin Yanit)
Nevin Yanit (Nevin Yanit)

Nevin Yanit török gátfutónőt és az orosz Anna Avgyejeva súlylökőnőt egyaránt két évre tiltotta el doppingolásért hazája szövetsége

A 100 méteren kétszeres Európa-bajnok török atlétanő még februárban, egy düsseldorfi versenyen produkált pozitív mintát. A 27 esztendős Yanit 2010-ben és 2012-ben is a kontinens legjobbjának bizonyult az Eb-n, a tavalyi londoni olimpián ötödik volt, amellett az idén 60 méter gáton fedett-pályás Európa-bajnoki címet szerzett.

Rajta kívül még több más török élsportoló is megbukott az elmúlt hónapokban. A 30-nál is több versenyzőt érintő botránysorozat gyengítheti Isztambul győzelmi esélyeit a 2020-as nyári olimpia házigazda tisztéért Madriddal és Tokióval folytatott sportdiplomáciai küzdelemben. Meglehet, ez a lebukási sorozat is már ennek a küzdelemnek a része… A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptember 7-én hirdeti ki, melyik város nyert a három jelölt közül.

A fedett-pályás Európa-bajnok orosz súlylökőnő július 30-án bukott meg: egy hazai edzőtáborban oral-turinabol nevű anabolikus szteroidot tartalmazó mintát szolgáltatott az ellenőröknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik