Sport

Csontvelő-átültetés előtt áll a magyar kapitány

Karl Erik Böhn (Karl Erik Böhn)
Karl Erik Böhn (Karl Erik Böhn)

Az előzetes tervek szerint Karl Erik Böhnnek, a nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányának szeptember 2-án ültetik be a húgától, Vigdistől kapott csontvelőt.

Februárban számoltunk be róla, a nemzeti válogatottal decemberben Európa-bajnoki bronzérmet nyerő norvég szakembernél egy év eleji vizsgálat során akut leukémiát diagnosztizáltak. Oslóban azonnal megkezdték gyógykezelését

Karl Erik Böhn elképesztő akaraterővel rendelkezik. Most éppen blogot vezet, ahol saját megpróbáltatásai fényében próbál tanácsokat adni sorstársainak.


Karl Erik Böhnért valamennyi magyar kézilabda-rajongó szívből szorít
Forrás: tv2.no

Amint írja: “Most kezdődik a meccs. Szeptember 2-án lesz a transzplantáció, ahol húgom csontvelejét ültetik át. Remélem sikeres lesz. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, de a 48 évem alatt végig nagyszerű emberek vettek körül: család, barátok és a két gyermekem Jenny és Filip. Köszönöm nektek, hogy nem adtam fel!”

Az elkövetkező műtétről így vall: “Optimista vagyok és jókedvű annak ellenére, hogy az orvosok elmondták a kockázatokat.”

A blogot végül azzal zárja: ne feledd: sokan vannak, akiknek szüksége van a mosolyodra! Légy erős! Küzdj erősen, az segít mindenkinek – még neked is!

Viva La Vida! (Éld az életed)

Karl Erik Böhnt december 31-ig Hajdú János helyettesíti a válogatott élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik