Sport

A legjobb magyar volt a Classicon az EB-n

Augusztus 22-25. között rendezték meg Tatabányán a X. European Majorette-Sport Championship – IMA (X. Majorette Európa Bajnokságot). A Bajnokságon a négy nap alatt 9 ország 60 szervezete közel 1500 fő versenyzője vett részt.

A Classicon Kulturális Tánc és Sport Egyesületmazsorettesei az Európa Bajnokságon a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó magyar szervezet különdíját kapta a Magyar Majorette Szövetség szakmai díjaként. Ezzel a díjjal az ország legeredményesebb mazsorettesei címet is magukénak tudhatjuk, hiszen 24 versenyszámból 19 versenyszám pontszerző helyen végzett (1-6. helyezettek), azaz 3 arany, 3 ezüst, 3 bronz, 3 negyedik, 5 ötödik és 2 hatodik. Ezekkel az eredményekkel büszkén képviselték azokat a településeket, ahol élnek – Kübekháza, Tiszasziget, Újszentiván, Szeged, Domaszék, Mórahalom, Bordány és nem utolsó sorban Zákányszéket.

A Majorette Európa Bajnokságon résztvevő produkciók egyenes ágon képviselheti Magyarországot az I. WORLD MAJORETTES CHAMPIONSHIP-en. 2014-ban ez a rangos verseny Bécsben kerül megrendezésre, ahol a Classicon KTSE növendékei ismét mutathatják tudásuk legjavát a nemzetközi zsűrinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik