Sport

Csütörtöktől ismét bizonyíthat Vajda, Vasbányai és Mike

Több számban is éremeséllyel állnak rajthoz kenusaink a holnap kezdődő duisburgi világbajnokságon. A pekingi olimpiai bajnok Vajda Attila mellett Vasbányai Henrik és Mike Róbert révén párosban is dobogós helyért szoríthatunk.

Azt már megszoktuk, hogy pekingi hősünk hol ilyen, hol olyan formát mutat egy-egy idény alatt, azt nem lehet kijelenteni róla, hogy nincs benne a kezében a győzelem lehetősége.

Mert Vajda bármelyik pillanatban képes megvillanni, meglepetést okozni riválisainak. Bár a londoni olimpián és a montemor-o-velhói Európa-bajnokságon elmaradt az érem, Duisburgban akár borsot is törhet a németek nagy kedvence, Sebastian Brendel orra alá.

És nem csak ő kerülhet reflektorfénybe. Néhány évnyi csend után ugyanis végre ismét van nemzetközi viszonylatban is erős párosunk. Vasbányai Henrik és Mike Róbert Európa-bajnoki ezüstérmével már bizonyította, jó döntés volt őket összetérdeltetni a tavasz folyamán. Nem csak eredményesek, de látványra is a tökéletesség határát súrolják Oláh Tamás tanítványai, akik reményeink szerint nem csak berobbannak, de hosszú távon meg is vetik lábukat a nemzetközi mezőnyben. Ami erre garancia lehet, az a kimagasló egyéni eredmény. Vasbányai Henrik a második válogatón le is győzte C-1 1000 méteren Vajda Attilát, de Mike Róbert is felfért a dobogóra, ő bronzérmet szerzett Vajda mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik