Sport

Szolnokon edz a szerbként versenyző Benedek

Megszokott környezetében, a magyar válogatott tagjaival együtt készül a duisburgi kajak-kenu világbajnokságra a Portugáliában két aranyat szerző kajakos – írja a Blikk.

Benedek Dalma idén a júniusi portugáliai Európa-bajnokságon és a Szegedi Világkupán 500 méteren az olimpiai bajnok Kozák Danutát utasította maga mögé, és 1000 méteren is megnyerte az Európa-bajnokságot. Most Magyarországon készül az újabb komoly megmérettetésre, a héten Duisburgban kezdődő világbajnokságra.

Nem érzem, hogy bármilyen törés lenne az elmúlt évekhez képest, ugyanolyan a kapcsolatom a többiekkel, mint eddig volt – mondta a Blikknek Benedek Dalma annak kapcsán, hogy Szolnokon készül a viadalra – De miért is lenne bármi más? Én semmit nem változtam, csak annyi a különbség, hogy nem Magyarországot, hanem Szerbiát képviselem – tette hozzá.

A három olimpiáról is lemaradt hétszeres világbajnok Benedekről tavaly szeptemberben derült ki, hogy szerb színekben folytatja pályafutását. A kajakos 2012 augusztusában ment férjhez az egykori szerb kenushoz Dusan Ruzicichez, és egy hónapra rá országot is váltott.


Fotó: MTI / Kovács Tamás

Dusan öt éve itt él közöttünk, nagyon sokat edzettünk együtt, most viszont már ő a trénerem, a motorcsónakból kísér engem. Ez persze nem akadályoz meg abban, hogy időnként a régi társakkal evezzek együtt, így mostanában többször megtettem Kovács Katival. De azért inkább az a jellemző, hogy kora reggel kimegyek a pályára, mert akkor biztosan nem zavarok senkit – árulta el edzéseinek napirendjét Benedek, sokkal kényelmesebb Magyarországon készülni a vb-re, mivel Szerbiában fürdőzőkkel kellene osztoznia a tavon.

Sokáig ínhüvelygyulladásom volt, ezért vacilláltam, melyik számot válasszam. Végül az olimpiai táv, az 500 méter mellett döntöttem. Az nehezebb, de értékesebb. Nincs bennem stressz, egyszerűen élvezem a kajakozást, s nagyon remélem, hogy a vébén is felférek a dobogóra – ment bele egy kis esélylatolgatásba is a kajakos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik