Sport

Kockáztatott a fiatal kajakos, bejött

bán kristóf molnár péter (bán kristóf, molnár péter)
bán kristóf molnár péter (bán kristóf, molnár péter)

A Sport24 szerint Bán Kristóf lehet a magyar kajak-kenu válogatott egyik nagy titkos esélyese a hamarosan kezdődő duisburgi világbajnokságon. Molnár Péterrel indul újoncként K-2 200 méteren.


Bán Kristóf hátul és Molnár Péter elöl
Fotó: kajakkenusport.hu

Jelenleg a Ferencvárosban kajakozik Bán Kristóf, akinek eddig „csak” utánpótlás szinten volt komolyabb eredménye (2009-ben például az ifjúsági világbajnokságon lett második), most először vesz részt felnőtt világbajnokságon.

Ugyanis mindkét válogatót megnyerte párosban. Korábban az U23-as világesemények előtt többször is csak egy hajszál választotta el a kvalifikációtól, ennek ellenére nem adta fel, és meg is lett az eredménye.

Fradi és kajak-kenu?

Igen, ez egy eléggé új szakosztály. Főként fiatalok vannak a klubban, Kucsera Gábor, Csóka Gergő és én vagyunk már eredményeket felmutató junior és felnőtt sportolók, más felnőtt még nincs. Egyébként is különböző helyeken készülünk a versenyekre. Hűvös Viktor az edzőm, akit szabadúszó edzőnek mondanék, hiszen négy egyesületből vannak versenyzői. Ő készíti a Boros-Sík párost 500 méteren, régebben a Sík-Beé páros edzője volt 200-on. Nagyon ért a 200-as versenyszámokhoz, beleásta magát, konzultált külföldi edzőkkel is, csak a legjobbat tudom róla mondani.

Új arc vagy, de akkor a nagyon sikeres U23-as Eb-n ezek szerint ott voltál.

Nem, mert kockáztattam egy kicsit, és nem is indultam el a válogatón. Úgy voltam vele, mindent egy lapra felteszek: vagy felnőttek vagy semmi. Valószínűleg ki tudtam volna jutni párosban, de meg akartam próbálni a felnőttek között.


Bán Kristóf edzés közben

Bejött.

Be. Már az első válogatót is megnyertem, azt még Tótka Sándorral, de az Európa-bajnokságon nem indulhatott két számban a válogatási elvek alapján. Ő az egyest választotta, így én nem vettem részt az Eb-n, a második páros jutott ki. A második válogatót Molnár Péterrel nyertük meg, és így kvalifikáltuk magunkat a duisburgi világbajnokságra.

Mit gondolsz, mire lehettek képesek?

Dobogóért megyünk, mindenképpen. Nagyon jó időket mentünk a felkészülés alatt, egyre javult a formánk. Edzéseken olyan időket megyünk, ami elég lehet egy világbajnoki dobogóra. Nagyon sűrű a mezőny, de jó állapotban vagyunk, képesek vagyunk rá.

A világbajnokság a paraszámokkal már szerdán elkezdődik, a versenyzők kedden és szerdán utaznak Duisburgba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik