Sport

„Így akarnak Brazíliában olimpiát rendezni?”

csernoviczki éva (csernoviczki éva, )
csernoviczki éva (csernoviczki éva, )

Csernoviczki Éva idejekorán kiesett a Brazíliában rendezett dzsúdó vb-n. Szereplését Csernoviczki Csaba, edzője és egyben édesapja elemezte. Kitért a dél-amerikai rendezés mikéntjére is.

A magyar dzsúdós hétfő délután már a 16 között búcsúzott, holott éremesélyesként indult. Édesapja könnyeivel küszködve beszélt:

Többet vártunk tőle
Fotó: AFP

„Nem volt semmi előjele ennek a váratlan vereségnek, Évi az első meccsén gyönyörű ippont dobott, és most a kubai karfeltolásos vazaarija után ő uralta a meccset, szerintem az ellenfelet három intés után le lehetett volna léptetni, ráadásul Évi vazaaris akcióját lehúzták jukóra. Nem szeretek a bírókkal foglalkozni, de most benne lehetett, hogy a négy között a hazai versenyzőnek majd jobban jön a kubai, mint Évi. Az olimpiáig még hátravan két vb és három Eb, májusban kezdődik a kvalifikáció, úgyhogy készülünk tovább.”

Hozzátette, sok világversenyen járt már, de ilyen rossz szervezést még sehol sem tapasztalt, a nap első feladata az volt, hogy meg kellett küzdeniük a csarnokba jutásért. A nagy forgalomban ugyanis háromnegyed órát utaztak a szállodától a csarnokig, ahol öt mérkőzéssel hamarabb szólítják a bevonuláshoz a versenyzőket, akik a légkondicionáló hideg szelében várakoznak.

„Nem tudom, hogy akarnak itt olimpiát rendezni, ha ilyen problémákkal küzd a város, de érdekes lesz” – mondta a tréner.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik