Sport

Alakul a Debrecen új stadionja

Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )
Nagyerdei Stadion (nagyerdei stadion, )

Bokrétaavató ünnepséget tartottak hétfőn a debreceni Nagyerdei Stadionban, ahol rövidesen befejezik a külső szerkezeti elemek építését és kezdődik a játéktér kialakítása.

„Köszönjük a Lokinak, jobb felvezetéssel nem is szolgálhattak volna az ünnepséghez” – utalt Kósa Lajos polgármester a DVSC-TEVA vasárnapi 4-1-es győzelmére a Ferencváros ellen.  A fideszes politikus reményét fejezte ki, hogy az új stadionban a labdarúgók sikerei mellett számos emlékezetes nagy rendezvényt, koncertet, fesztivált, karnevált láthatnak majd a debreceniek.

Hozzátette, a régi Nagyerdei Stadion 80-90 évet élt meg, ezt sem szabad kevesebbre építeni. Kósa szerint a beruházás egyben a magyar építőipar színvonalát is dicséri, hiszen magyar mérnökök és kivitelezők munkájával, több magyar fejlesztésű építészeti megoldást is felhasználtak. A polgármester utalt arra, hogy a debreceni stadion ügyét az egész ország nyomon követi: “ki azért szurkol, hogy ne sikerüljön, ki azt szeretné már, hogy Loki-meccsre jöhessen.”

Jól haladnak az új stadion építésével
Fotó: MTI

Szűcs Gyula, a kivitelező konzorcium vezető vállalata, a Hunép Zrt. vezérigazgatója elmondta: február közepére bontották el a régi stadiont és kezdték meg az alapozást. Mostanra már 4 ezer vasbeton elem került a helyére, 20 ezer köbméter betont és 1100 tonna betonacélt használtak fel, illetve helyére került 200 tonna vasszerkezet a tetőkön. A tervek szerint szeptember közepére készül el a tetőszerkezet, akkor kezdik meg a játéktér kialakítását, október végén pedig a stadion környékén indul meg a tereprendezés. Hangsúlyozta: minden az ütemtervek szerint halad, a vállalt határidőre, 2014 áprilisára felépül az új stadion.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik