Sport

Téli olimpia: örömmel fogadják a melegeket is

Jacques Rogge (Jacques Rogge)
Jacques Rogge (Jacques Rogge)

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke az orosz kormánytól kapott garanciát, hogy a 2014-es szocsi téli játékokon senkit nem ér majd sérelem homoszexualitása miatt.

Kapcsolódó cikkek

“Komoly, írásos garanciát kaptunk az orosz kormánytól, miszerint mindenkit szexuális beállítottságától függetlenül szeretettel várnak Szocsiban” – beszélt Rogge, a NOB szeptemberben leköszönő vezetője.

Dmitrij Kozak orosz miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy az Olimpiai Chartában leírtak szerint cselekszik majd a kormány. Az alapokmány kimondja: „a diszkrimináció minden formája ország vagy személy ellen származás, vallás, politikai nézet, nem, vagy bármilyen más okból kifolyólag összeegyeztethetetlen az olimpiai mozgalommal”.

Rogge megnyugodhat
Fotó: MTI

A Vladimir Putyin orosz elnök által júniusban alászignózott tiltó törvény szerint büntetik majd, ha valaki kiskorúak jelenlétében bármilyen módon a homoszexuális életmódot népszerűsíti – olvasható a telesport.hu-n.

Az olimpián mindenkit ugyanúgy kezelnek majd – győzte meg Kozak a NOB elnökét. Kiemelte, hogy a diszkriminációt Oroszország alkotmánya is tiltja, s a törvény nem üldözi a nem hagyományos szexuális orientációjú embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik