Sport

Összefogott a jó ügyért a magyar pókeres társadalom

penz(960x640)(14).jpg (pénz, )
penz(960x640)(14).jpg (pénz, )

A négyéves beteg kisfiú, Milánka megsegítéséért szervezett jótékonysági pókerversenyen több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze magyar pókereseink.

Pár hete tette közzé a Team PokerStars Pro Tóth Richárd, hogy megismerkedett egy négyéves súlyosan beteg kisfiú történetével, akiért szorgos adománygyűjtésbe kezdett, melynek apropóján jótékonysági pókerversenyt is rendeztek, ami fantasztikusan alakult – írja a Poker.hu.

Egy 22 ezer forintos turbó struktúrájú tornán vettek részt tegnap a magyar póker elitje, hogy részvételükkel is segítsék a négyéves Milánkát, akinek az élete bizony azon múlik, hogy sikerül-e összegyűjteni a megfelelő összeget a műtéthez.

Az Universum Poker Centerben rendezett versenyen jó pár profi teljes egészében felajánlotta esetleg nyereményét. Mivel az 58 induló volt, így 1 160 000 forintos nyereményalap alakult ki, melyből hat játékost díjaztak. A fizetős helyekre négy olyan profi is bejutott, aki Milánkának ajánlotta nyereményét, de a másik két játékos is hálás adományt nyújtott át a gyűjtést szervező Tóth Richárdnak, aki saját maga is pénzbe ért.

Végül több mint egymillió forint gyűlt össze, de ennél is több pénz került a Milánka megsegítéséért alapba, ugyanis a terem hét osztója, valamint a versenyen beszedett jutalék is teljes mértékben a kisfiúhoz került.

A pókerben egyébként nem egyedi esetről van szó. Több hasonló adománygyűjtés is indult, emlékezzünk például Sipos Péterre, akinek a pókeresek a hétmillió forintos karprotézisre szedték össze a kellő pénzt, így segítve őt álmainak megvalósításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik