Sport

Karriermentő műtét vár olimpiai bajnokunkra

pars krisztián (pars krisztián)
pars krisztián (pars krisztián)

Pars Krisztián kalapácsvető vállát még szeptemberben megműtik, ennek ellenére nem egy, hanem még két olimpiára készül, vagyis 2020-ig biztosan atletizál.

Pars Krisztián a moszkvai vb-ezüst után egy héttel a világ eddigi legjobb eredményével (82,40 méter) máris legyőzte a friss világbajnok Pawel Fajdeket egy szlovákiai nemzetközi versenyen, ám a beavatkozás elkerülhetetlen – írja a hetivalasz.hu.

„Ilyen messzire tényleg nem repül minden nap a kalapács. De amit most érzek, az még csak véletlenül sem az elégtétel” – beszélt Pars, majd hozzátette, hogy a győzelemhez nem elég a 80 méter, de a 81 se feltétlenül.

Pars vállát műteni kell
Fotó: MTI

A vb-t követően a magyar kalapácsvető úgy nyilatkozott, hogy akkor fejben nem bírta a nyomást. Akkor, abban a pillanatban függetleníteni tudta magát a fájdalomtól.

„A vállaim sajogtak most is, de valahogy függetleníteni tudtam magam a fájdalomtól. Így is úgy is meg kell műteni még szeptemberben, a rieti nemzetközi verseny után. Balogh Péter főorvos már vár Győrben: el van meszesedve a vállam, ez nemcsak az izmokra, az idegszálakra is rámegy, ki kell szépen pucolni” – folytatta Pars.

Sokan úgy tudták, hogy 2016-ban befejezi pályafutását a most 31 éves Krisztián, ám ő nem így gondolja: „Miért hagynám abba három év múlva? Olimpiai ciklusokban gondolkodom, és ez az én esetemben azt feltételezi, hogy nem 2016-ban, hanem 2020-ban lehet vége.”

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik