Sport

Brazília levert minket

kezilabda(1)(960x640)(1).jpg (kézilabda, )
kezilabda(1)(960x640)(1).jpg (kézilabda, )

A tizedik helyen végzett a magyar válogatott a Budaörsön és Érden zajló U19-es férfi kézilabda-világbajnokságon. A hazai együttes a csütörtök esti, budaörsi helyosztón 35–29-re kikapott Brazíliától.

Magyarországon óriási népszerűséggel bír a kézilabda. Mással nehéz magyarázni, hogy az U19-es világbajnokságon még a kilencedik helyért vívott találkozóra is megtelt a budaörsi sportcsarnok. A közönség megszerette a magyar csapatot, még jelentős hátrányban is ováció fogadott minden egyes értékelhető megmozdulást. Sajnos a helyosztón a brazilok már a tizedik percben 9-1-re vezettek.


Nem bírtunk a brazilokkal
Fotó: handballhungary2013.hu

Már a meccs előtt azt mondta Kovács Péter szövetségi edző, hogy ne tévesszen meg senkit a brazilok felnőtt kézilabdában elfoglalt helye, U19-es csapatuk a szakember véleménye szerint az egyik legjobb kézilabdát játszotta az egész vb alatt.

Ennek megfelelően izgalommentesen győztek. A magyar válogatott kicsit szerencsésebb sorsolással – ha 16 közt nem a spanyolokat kapjuk mondjuk – előbbre is végezhetett volna. Megjegyzendő, a magyarok csoportja volt a torna legerősebb hatosa, három válogatott is a legjobb négy közé jutott innen.

“Tudtuk, hogy erős ez a brazil válogatott, a mai mérkőzésen nem voltunk velük egy súlycsoportban. Az elején a védekezésünk nagyon gyenge volt, így könnyedén el tudtak lépni tőlünk. Sok játékosuk tud jól cselezni, nálunk ez hiányzik a repertoárból. Sajnos egyelőre le vagyunk maradva mind technikailag, mind fizikálisan” – összegzett a mérkőzés után Kovács Péter, szövetségi edző.

A péntek esti döntőben (Érd, 17 óra) Dánia és Horvátország csapata csap össze egymással, míg délután (14.30) az elődöntőben Németország Spanyolország ellen küzd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik