Sport

Visszavonul minden idők egyik legjobb kosarasa

allen iverson (allen iverson)
allen iverson (allen iverson)

Allen Iverson a napokban jelenti majd be hivatalosan, hogy abbahagyja a kosárlabdázást.

Iverson mindenkit lenyűgözött tudásával
Fotó: AFP

A 38 éves élő legenda legutóbb 2011-ben lépett pályára a török Besiktas színeiben, az NBA-ben pedig 2010-ben a Philadelphia 76ers csapatában láthattuk utoljára.

„Minden bizonnyal ő a legjobb sportoló, akit valaha is láttam” – beszélt az amerikai játékosról Larry Brown, aki 1997-től 2003-ig volt Iverson edzője. „Nem hinném, hogy lesz még egy olyan, mint ő. Nagyon sok nehézségen esett át, de a találkozókon mindig remekelt és bizonyítana akart. Csodálatos karrierje volt, aminek élvezte minden percét. Jobban szereti a rajongóit, mint bárki más. Imádja, hogy folyamatosan érdeklődnek iránta mind az interneten, mind az utcán.”

Allen Iverson pályafutása során elért eredményei

Big East Az év újonca – NCAA
Big East Az év védekező játékosa – NCAA (1996)
NBA Az év újonca (1997)
All-Star újonc mérkőzés MVP (1997)
All újonc első csapat (1997)
NBA Most Valuable Player (2001)
2-szeres NBA All-Star meccs MVP (2001, 2005)
3-szoros All-NBA első csapat választott
3-szoros All-NBA második csapat választott
9-szeres NBA All-Star

Iverson a Chicago ellen, 2010 márciusában kosarazott utoljára a Philadelphiában. A találkozót követően elmondta, hogy egyszer még visszatér az NBA-be, ám ez különböző okok miatt nem igazolódhatott be.

A Denver Nuggets, Detroit Pistons és a Memphis Grizzlies együttesében is megfordult irányító egyik beceneve „a válasz”, melyet azért kapott, mert a kosárlabdapályán mindenre tudta a választ, minden szituációt megoldott, és mindezt egyszerűen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik