Sport

A Kézisuli támaszthatja fel a vásárhelyi kézilabdát

Felkészülten várják a szezonkezdést a vásárhelyi Koczka Kézisuli fiatal sportolópalántái. Sikeres nyári táborainak köszönhetően az egyesület idén egy új korosztályos csapatot is elindít.

Az előző szezonban két bajnoki címet és 7 tornagyőzelmet szerző hódmezővásárhelyi Koczka Kézisuli fiatal sportolói már a vakáció elején megkezdték felkészülésüket a következő szezonra. A csapatok a nyári pihenőidőszakban is folyamatosan treníroztak, így heti három edzéssel, valamint két ötnapos nyári táborozással a hátuk mögött vághatnak neki a pár hét múlva startoló kézilabdaidénynek.

A vásárhelyi Koczka Kézisuli U7-es bajnokcsapata  (Forrás: Koczka Kézisuli)

Az egyesület vezetőitől megtudtuk, a táboraikban összesen több mint hetvenen vettek részt, ahol is edzőik számtalan új tehetségre figyeltek fel. Sikeres nyári programjaiknak köszönhetően több korosztályos csapat létszáma vált stabillá, sőt, már az újonnan alakult, 2000 és 2003 között született fiúkból álló együttes is megmérettetheti magát a következő szezon versenyein. A klub nem titkolt célja e korosztály elindításával, a vásárhelyi utánpótlás megerősítése, egyszersmind a városi serdülő csapat újjáépítése, amely hosszútávon egy minőségi, képzett játékosokból álló felnőtt csapat alapja lehet.

A kisebb távú célokat az egyesület vezetőedzője, Koczka Gergő fogalmazta meg.

-Hogy mi a legfőbb célunk a szezonban? Mindenben, mindenhol a legjobbnak lenni! Ebben minden benne van, ennyit kérek csupán a játékosoktól, és mi is ezt tartjuk szem előtt – mondta el a tavalyi U7-es korosztály régiós bajnokcsapatának trénere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik