Sport

Ritkán látott magyar sportbravúr

Gyarmati Panka (Gyarmati Panka)
Gyarmati Panka (Gyarmati Panka)

A snowboardos Gyarmati Panka tizedik lett a hétvégén, Új-Zélandon megrendezett Világkupa-versenyen.

Egri sportolónk -aki jelenleg Ausztriában tanul és tréningezik- már eddig is komoly eredményeket tudott felmutatni: többszörös magyar bajnok, junior világbajnok és felnőtt Európa-bajnok, de még mindig csak 20 éves.

A világkupa előtt versenyzőnk a 34. helyen állt a világranglistán. A 2014-ben, Szocsiban megrendezendő olimpiára az első 24 versenyző kerül ki. Ez azt jelentette, hogy Pankának jól kell teljesítenie most és a következő kupán Amerikában is, hogy ott lehessen az ötkarikás játékokon.

Panka a rossz időjárás ellenére is jól ment
Fotó: Positive Communications

Hihetetlen rossz időjárási körülmények fogadták a snowboard slopestyle-ban indulókat, a férfiak menetét le is fújták, ám a hölgyekét megtartották. Mindezek ellenére Gyarmati Panka fantasztikusan versenyzett, sikerült megcsinálnia hátraszaltóját és új trükkjét, az ún. frontside 540 dupla shifty-t. Ezzel a kiváló versenyzéssel a 10. helyre ért be, és feljött a 29. pozícióba a világranglistán.

Nagyon rosszak voltak a körülmények, szinte semmit nem láttunk a ködtől. Nem tudtunk megfelelően gyakorolni a verseny előtt, de a lényeg, hogy tizedik lette! Sokat jelentett, hogy velem tartott korábbi tanárom és jelenlegi osztrák edzőm is.”- nyilatkozta snowboardosunk.

Ha év végén sikerül megint ehhez hasonlóan jól szerepelnie Amerikában, akkor akár ott lehet a jövő évi játékokon is. Ő lenne az első snowboardos, aki képviselné Magyarországot a téli olimpiák történetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik