Sport

Nadalnak már mindig fájni fog

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

Mindig fájdalmak közepette fog teniszezni Rafael Nadal, a férfi világranglista második helyezettje.

A 27 esztendős Rafael Nadal 2012-ben súlyosan megsérült, a wimbledoni kiesése után pedig sokáig nem lépett pályára. Visszatérését sokáig halogatta, mígnem februárban végre ismét részt vett egy tornán, akkor még elbukta a chilei döntőt, ám idő közben több megméretésen is diadalmaskodott, a többi közt megnyerte „hazai” versenyét, a Roland Garrost – na, meg nagy meglepetésre kiesett Wimbledonban már az első körben.


Rafael Nadalnak már mindig fájni fog a játék
Fotó: AFP

Javában zajlik a felkészülés a szezon utolsó Grand Slam-tornájára, a US Openre, melyet kemény borításon játszanak le. A térdét sokszor fájlaló Nadalt sokan féltik ettől borítástól, az év elején még arról is cikkeztek, hogy az is lehetséges, a spanyolnak nem kellene erőltetnie ezt a felületet. Ehhez képest a mallorcai sztár két tornát is megnyert (Montrealban, majd Cincinnatiban), így legutóbb már azt tudakolták tőle, mitől verhetetlen. Ő mosolyogva csak annyit felelt, az a titka, hogy csak két versenyen vett eddig részt.

Ugyanakkor a helyzet egy kicsit komolyabb, Toni Nadal, a 12-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol sztár nagybátyja és egyben edzője a Hamburger Morgenpost című napilapnak elmondta, tanítványa a korábbi sérülései miatt a meccseken és az edzéseken sem tud már fájdalommentesen játszani. Mindegy milyen borításról van szó.

“Hol kisebb, hol nagyobb mértékben, de a fájdalom mindig jelen van. Ezt el kell fogadnia, akármilyen nehéz” – jelentette ki Toni Nadal, hozzátéve: reméli, hogy egészségi problémái ellenére a 27 éves Rafa még évekig ott lesz a legjobbak között, és pályára léphet a 2016-os riói olimpián is.

A 2008-as olimpiai bajnok idén kilenc tornagyőzelmet ünnepelhetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik