Sport

Hosszú Katinka mindenkit átvert

hosszú katinka (hosszú katinka)
hosszú katinka (hosszú katinka)

A szűk egy hónapja két világbajnoki aranyérmet szerző úszónő elárulta, milyen taktikai húzással tévesztette meg riválisait Barcelonában a 400 vegyes előtt.

Hosszú Katinka Barcelonában előbb 200-on, majd a hosszabbik vegyesúszószámban is világbajnoki aranyérmet nyert. Az úszása mindkét alkalommal külső szemlélő számára könnyed és ellenállhatatlan volt. Ugyanakkor a hvg.hu-n Simon Andrea remek interjújából most kiderült, a látszat csalóka, inkább megcsinálta a nagy átverésshow-t.


Hosszú a célbaérés után úgy tett, mintha könnyen ment volna
Fotó: MTI

“Ha bárki megkérdezett volna a négyszáz vegyes döntője előtt, azt mondtam volna, nem tudom már megcsinálni. Mentálisan és fizikailag is fáradtan álltam oda, ez volt a vb nyolcadik napja, és már a délelőtti úszásomon is úgy éreztem, problémák lesznek. Kihajtottam magam, mert Shane (az edző-vőlegény – a szerk.)azt mondta, ijesszük meg az ellenfeleket! Megpróbálkoztam a “de mi van, ha megijesztjük őket és aztán a döntőt majd nem bírom” kérdéssel, mire ő csak annyit reagált: miért ne bírnád?” – mesélte Hosszú Katinka.

És úgy látszik a vetélytársak tényleg megijedtek.

“Három gyors futam volt a délelőtti selejtezőkben, én úsztam az elsőben. És az volt a tervünk, hogy ha én megnyomom az elsőt, akkor az utánam következőknek is erősebben kell majd úszniuk, vagyis laza úszással nem lehet bekerülni a döntőbe. És igaza volt Shane-nek, ez pszichésen is működik. Mert utána, a bemelegítő medencében találkoztam az angol Hannah Miley-vel, aki azt mesélte, hogy az amerikaiak eléggé megijedtek, amikor látták, hogy délelőtt világcsúcson belüli idővel indítottam. Ráadásul, amikor beértem a célba és tudtam, hogy engem mutatnak a kamerák, úgy csináltam, mintha meg se kottyant volna. Igyekeztem nem lihegni, pedig alig éltem, annyira kiúsztam magam, hogy majdnem hánytam. Kifele azt mutattam, sok van még bennem a döntőre, közben azon gondolkodtam, hogy fogom leúszni este” – vázolta a világbajnoknő, hogy a látszat olykor csalóka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik