Sport

Hosszúban maradt még egy másodperc

hosszu-katinka(2)(210x140)(1).jpg (hosszú katinka)
hosszu-katinka(2)(210x140)(1).jpg (hosszú katinka)

Hosszú Katinka az utóbbi időben sikert sikerre halmozott. Már a szezon korábbi részében látszott, hogy bombaformában van, majd a címek is jöttek: a barcelonai vizes világbajnokságon két aranyat és egy bronzot nyert, a rákövetkező héten pedig hat világcsúcsot (!) döntött meg a rövidpályás Világkupa-sorozatban. Az úszónővel a Sportgéza készített interjút:

„Nagyon sokan kérdezik, most vagyok-e a csúcson. Hát, remélem, azért még nagyon sok minden van előttem, Barcelona csak egy állomás volt, és még lesz folytatás. Úgy hiszem, még nagyon sokat tudok fejlődni, ha csak arra gondolok, abban a 200 vegyesben még jócskán hagytam. Végül is simán nyertem, de rengeteget hibáztam. A rajt egyáltalán nem volt tökéletes, a három forduló is sokkal jobb lehetett volna, a kidelfinezésben is sok maradt. Akár egy másodperccel is jobb lehetek. Szóval van még tennivaló, jövőre Európa-bajnokság lesz Berlinben, de nem feltétlenül azon a versenyen, hanem már előtte is sokat mutathatok, mert a terv nem változik, jövőre is sok versennyel felkészülni a főversenyre. Egyszer bejött, megérte, felesleges lenne változtatni” – mondta Hosszú Katinka.


Hosszú Katinka bombaformában versenyzett idén
Fotó: MTI/EPA

Katinka azt is elmondta, edzője és kedvese, Shane Tusup ötlete volt, hogy ennyi versenyen induljon és ilyen sok számban, mint ahogy a fiatal tréner volt az első, aki elégedetlen volt Hosszú hátúszásával és változtatott a technikáján.

„Még a nagypapám tanított meg háton úszni, és olyan jól sikerült, hogy az edzők elégedettek voltak vele. Shane azonban nem. Ő úgy gondolta, értékes tizedek vannak bennem háton, és hogy nagyon is érdemes vele foglalkozni. Elém tette, ha két vagy három apróságot ki fogunk javítani, akkor az a vegyesnél kifejezetten jól fog jönni. Ami addig a középszintre volt elég, hirtelen feljavult a hátúszók közt, nemhogy a vegyesen” – így az úszónő, aki nem csak a technikáján változtatott, hanem látványosan megizmosodott és az étrendjét is teljesen átalakította. Ezzel is magyarázza a látványos fejlődést.

Hosszú Katinka és Shane Tusup hamarosan egybekötik az életüket a festői Seychelles-szigeteken. A menyegzőt követően Budapesten szeretnének letelepedni.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik