Sport

Amerikai óriással döntőzik Nadal

Rafael Nadal (rafael nadal, )
Rafael Nadal (rafael nadal, )

A spanyol Rafael Nadal és az amerikai John Isner jutott be a Cincinnatiban zajló keménypályás tenisztorna fináléjába.

Először a hazai közönség előtt játszó John Isner meccselt az argentin Juan Martín Del Potróval, a két játékos pedig igen izgalmas mérkőzéssel szórakoztatta a nagyérdeműt. Az első szettet a hetedik helyen kiemelt dél-amerikai nyerte meg rövidítésben, a másodikat pedig az amerikai hozta tie-breakben.

A mindent eldöntő harmadik játszmában Isner 3-0-val indított, onnantól kezdve pedig nem engedte már ki a kezéből a sikert. A 28 esztendős, langaléta teniszező pályafutása második Masters-döntőjére készülhet.


Rafael Nadal bombaformában játszik
Fotó: AFP

Az ellenfele a korábbi világelső Rafael Nadal lesz, aki a cseh Tomas Berdych ellen vívta meg az elődöntőt. A harmadikként rangsorolt spanyol az első felvonást szűken nyerte meg 7-5-re, majd a másodikban is diadalmaskodott, igaz ott rövidítésre volt szükség, de végül két játszmában lezárta az elődöntőt.

Nadal a legutóbbi 14 keménypályás összecsapását egytől egyig megnyerte, így bármi is legyen a finálé végkimenetele, ki lehet jelenteni, hogy rendesen rákészült a szezon utolsó Grand Slam-viadalára, a US Openre.

Eredmények – ATP-torna, Cincinnati (3,7 millió dollár összdíjazás), elődöntők

Isner (amerikai)-del Potro (argentin, 7.) 6-7 (5-7), 7-6 (11-9), 6-3
Nadal (spanyol, 3.)-Berdych (cseh, 6.) 7-5, 7-6 (7-4)

Videó – del Potroé volt a nap ütése:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik