Sport

Beszólt a női pókereseknek a brit politikus

Semmibe vette a női pókereseket Stuart Wheeler, az Egyesült Királyság Függetlenségi Párt tagja.

Lekezelő nyilatkozatot tett Stuart Wheeler a brit Daily Telegraphban, amelyben a nőket ugyanúgy esélytelennek tartotta az érvényesülésben az üzleti életben, mint a szellemi sportok terén, például a bridzsben, sakkban és a pókerben – írja egy magyar szerencsejátékos oldal.

Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának tagja, Stuart Wheeler szerint nincs esélyük a nőknek a férfiak uralta versenyszférában, és az üzleti életben is legalább annyira messze állnak a sikerességtől, mint ahogy egyes szellemi sportokban sem lehetnek soha meghatározó szereplők a nők.

Wheeler külön említést tett a pókerre is, amit jó pár brit hölgyjátékos kihívásnak vett. Az EPT San Remo győztes Liv Boeree például egy partira invitálta meg a politikust és pártjának tagjait. Mellékesen hozzátette, nem kell tőle félni, ő csak egy lány, nem tud ártani a férfiaknak.

A politikus kijelentése másoknál is kiverte a biztosítékot, többek közt a női világranglista vezető, közel nyolcmillió dollárt nyerő amerikai Vanessa Selbst sem érti, hogy miért kellett Wheelernek ilyen felelőtlen állításokat tenni.

Főleg úgy, hogy Wheeler maga is nagy zsugás hírében áll, 2003-ban például a World Series of Poker főversenyén a 33. helyig jutott, amivel 35 ezer dollárt nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik