Sport

Roma jönne, látna és győzne

nani roma (nani roma, )
nani roma (nani roma, )

Nyerni akar a Dakar 2004-es bajnoka karrierje első HunGarian Bajáján.

Győzelmi reményekkel érkezett a péntektől vasárnapig Pápán és környékén zajló jubileumi, 10. HunGarian Baja tereprali Világkupa-futamra a Dakar-ralit 2004-ben motorral megnyerő Nani Roma. A szintén Dakar-győztes Michel Perin navigátor társaként induló Roma ezt megelőzően három versenyt nyert meg zsinórban, és a magyar viadalon sem szeretne a mezőny végén kullogni.

Természetesen mindig, mindenhol győzni szeretnék, de ez most nem lesz egyszerű, mert ez egy új verseny, új körülmények, új pálya, eddig ugyanis még soha nem jártam itt” – mondta a 41 éves spanyol pilóta a HunGarian Baja sajtóirodájának adott interjújában. Hozzátette: ha nem hibázik, elsőként érhet célba a viadalon.


Fotó: MTI / EPA

Ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy a házigazdák közül valaki meglepetést okozzon neki valaki. “Amikor egy másik országba megyünk, mindig van egy-két olyan helyi versenyző, aki meglep minket” – jelentette ki Roma. “A magyarokat nem igazán ismerem, de biztosan lesz pár nagyon gyors pilóta, alig várom, hogy megküzdhessek velük.

Azt is elárulta, hogy eddig mindenkitől csak jókat hallott a magyar Vk-futamról és annak szervezéséről, és biztos benne, hogy az idei Baja is nagyon jó lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik