Sport

Magyar tinik kerültek az orosz profik közé

noi-jegkorong(960x640)(1).jpg (női jégkorong, )
noi-jegkorong(960x640)(1).jpg (női jégkorong, )

A magyar női jégkorong-válogatott három kulcsembere egy KHL-es csapathoz szerződött.

Óriási lehetőséget kapott a 18 éves Gasparics Fanni, a szintén 18 éves Huszák Alexandra és a 17 éves Kiss-Simon Franciska: légiósként jégkorongozhatnak Oroszországban a Traktor Cseljabinszknál. A csapat tavaly a negyedik helyen végzett a női bajnokságban, idén a dobogót tűzték ki célnak.

Az örömteli hírt Huszák Alexandra osztotta meg a Jégkorongbloggal, hozzátéve, hogy már az új csapatukkal edzőtáboroznak Csehországban. A beilleszkedéssel nincs komoly gondja a lányoknak, egyedül az okoz kis kommunikációs nehézségeket, hogy kevés lány beszél angolul játékostársaik közül, a magyarok meg még csak ismerkednek az orosz nyelvvel.


A KHL-ben bizonyíthatnak
Fotó: MTI / Illyés Tibor

Ez életünk első profi munkaszerződése. A szezon szeptember 17-én kezdődik, az alapszakaszban mind a 11 csapat 50 mérkőzést játszik. Fontos, hogy a válogatott tétmérkőzésekre elengednek minket” – mondta az MTI-nek a tavalyi, innsbrucki I. téli ifjúsági olimpián az egyéni ügyességi számban ezüstérmes Gasparics.

Mindhárman tagjai voltak a világ legjobb nyolc csapatát felvonultató U18-as világbajnokságra feljutott, majd ott bennmaradt magyar válogatottnak.

Hogy egy professzionális jégkorongkarrier mennyire nagy szám a nőknél, arról árulkodik a tény a blog által felidézett tény, hogy az olimpiai bajnok kanadai csapatban is az amatőrök vannak többségben. A három magyar játékos ezt megelőzően a Vasasban szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik