Sport

Döntetlen a sógorokkal, de milyen!

kezilabda(1)(960x640)(1).jpg (kézilabda, )
kezilabda(1)(960x640)(1).jpg (kézilabda, )

Az U19-es kézilabda-világbajnokság harmadik csoportkörében időn túli büntetőt lőhettünk az osztrákok ellen, de kihagytuk. Maradt a 20-20.

A magyar csapat, köszönhetően az első két fordulóban aratott győzelemnek mindenképpen továbbjutóként lépett pályára az érdi sportcsarnokban. Ennek megfelelően dadogott a játék, hiányzott a tökéletes figyelem, a megfelelő koncentráció.

A mérkőzés során mindkét csapat játékában hatalmas holtpontok adódtak. Az első félidőben Kovács Péter tanítványainak akadt egy 13 perces gólcsendje, míg a második félidőben az osztrákok némultak el 10 perc erejéig.

A döntetlen igazságosnak mondható, annak ellenére, hogy a végén időn túli büntetőt dobhattunk. Kovacsics Péter hetesét azonban Pilipovic kapus hárítani tudta.

„Nagyon jól felkészített, kemény csapattal játszottunk, nagyon nehéz volt gólt lőnünk. Igazi dráma volt, sajnos a végén kihagytuk a hétméterest. Összességében jó mérkőzést játszottunk és ez a fiatalok fejlődését mindenképpen szolgálja. A kapusteljesítményre nem lehet panasz, 20 gólt kaptunk, ezzel meg lehetne nyerni egy mérkőzést, inkább a támadásokkal volt problémánk. Holnapra kiderül, hogy milyen hatással lesz rájuk a mai mérkőzés, a németek ellen mindenre választ kapunk” – értékelt a mérkőzést követően Kovács Péter szövetségi kapitány.

A negyedik fordulóban szerdán, Budaörsön 18.15-től a D csoportot eddig hibátlan produkcióval vezető Németország lesz a 2. helyen álló magyar csapat ellenfele. A magyar csoport állása itt nézhető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik