Sport

Pars: Sokkoló volt a lengyel dobása

pars krisztián (pars krisztián)
pars krisztián (pars krisztián)

A kalapácsvető Pars Krisztián megítélése szerint nagyon kell örülni annak az ezüstéremnek, amelyet 80,30 méterrel hétfőn szerzett a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon a 81,97 méterrel, a világ idei legjobbjával győztes lengyel Pawel Fajdek mögött.

Nem jött össze az arany
Fotó: MTI/EPA

A tavaly Európa-bajnok és olimpiai aranyérmes szombathelyi dobó erről az Eurosport stábjának nyilatkozott a helyszínen kedden, előrebocsátva, hogy Fajdek “megfogta” őt is első, mint később kiderült, aranyat érő dobásával.

“A lengyel is az esélyesek közé számított, de meglepett azzal, ahogyan kezdett. Sokkoló volt, ahogy több mint egy méterrel jobbat ért el egyéni csúcsánál, s belekényszerített egy nehezebb folytatásba, amelyben kockáztatnom kellett – magyarázta Pars. – Erőlködtem, hogy én is az ő eredménye közelébe kerüljek, ez azonban a technika rovására ment, ráadásul abban, hogy második lettem, benne volt a március óta meglevő vállsérülésem is.”

Pars, aki a döntő esélyesének számított, Moszkva előtt 23 versenyen nem talált legyőzőre, a világranglistát 81,02 méterrel vezette, és a legjobb eredménnyel, 79,06 méterrel jutott a fináléba. A 31 éves magyar a Luzsnyiki Stadionban 80,30 méterrel indított a rajta kívül további három olimpiai bajnokot felvonultató mezőnyben, de aztán már nem tudott javítani, és be kellett érnie a második helyezéssel.

“Mindent egybevetve boldog vagyok ezzel a világbajnoki ezüsttel. Most még végigversenyzem a szezont, aztán szeptemberben felkeresem az orvost, mert rendbe kell hozni a vállamat, utána pedig nekivágok az újabb felkészülésnek, mert várnak az újabb nagy viadalok már jövőre is” – mondta Pars Krisztián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik