Sport

A kosárválogatott idén már nem lesz Eb-résztvevő

férfi kosárlabda (férfi kosárlabda, )
férfi kosárlabda (férfi kosárlabda, )

A magyar férfi kosárlabda-válogatott kikapott kedden Szlovákiában a 2015-ös Európa-bajnokság első selejtezőkörének negyedik mérkőzésén, így idén biztosan nem juthat már ki az ukrajnai kontinenstornára.

Az Eb-selejtező D csoportjában a magyar együttes előbb kikapott Minszkben, majd hazai pályán sikerült két vállra fektetni a szlovákokat. A fehéroroszok elleni visszavágót megint elbuktuk, így következett az utolsó csoportmérkőzés szomszédaink ellen.

Besztercebányán így annak a tudatában léptek pályára, hogy csak úgy juthatnak tovább, ha megnyerik a meccset, majd pénteken a szlovákok – a papírformát borítva – nyernek Fehéroroszországban.

Azonban már a terv első fele sem jött össze, hiszen a házigazdák gyors rajttal 16-0-ra, majd 20-2-re is megléptek, így már a találkozó elején eldőlt, mi is lesz a végkimenetel.

Stojan Ivkovic csapata azért össze tudta szedni magát annyira, hogy ne legyen komoly égés a vége: a nagyszünetben “csak” 15-el mentek a szlovákok.

A hajrában aztán felzárkóztunk tízre, de a házigazdák is kapcsoltak és végül 79-67-re nyertek, így eldőlt, hogy a magyar válogatott már nem nyerheti meg a kvartettet.

A selejtező első körében érdekelt 13 csapatból csak a legjobb vívja ki közvetlenül a részvételt az ukrajnai Eb-n, a többiek – köztük az Ivkovic-gárda – a jövő nyári második körben javíthatnak.

Eredmény – kosárlabda Eb-selejtező, D csoport

Szlovákia-Magyarország 79-67 (23-14, 20-14, 23-24, 13-15)
a legjobb magyar dobók: Tóth Á. 12, Wittmann 11, Simon 11, Ferencz 11, Keller 10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik