Sport

Vívó-vb: a nyolc között állt meg a kardcsapat

szilágyi áron (szilágyi áron, )
szilágyi áron (szilágyi áron, )

Nem jutott elődöntőbe a magyar válogatott a férfi kardozók szombati csapatversenyében, a budapesti vívó-világbajnokságon, miután a nyolc között 45-44-es vereséget szenvedett a román együttestől. Szilágyi Áronék a hetedikek lettek.

Fotó: MTI

A versenynapot jól kezdte a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Gáll Csaba alkotta magyar válogatott, hiszen a 32 között előbb az argentinokat intézték el, majd a 16-os táblán már egy komolyabb ellenfél érkezett, a franciák személyében. 

A magyar csapat azonban nyerni tudott 45-40-re, így jöhetett a románok elleni negyeddöntő. Az első asszót még a románok nyerték, ám az olimpiai bajnok Szilágyi Áron 7-2-es sikere után már a magyar válogatottnál volt az előny. Innen kezdve végig a magyar csapat vezetett, 30-22 és 35-30 is állt az eredményjelzőn, majd Iliász Nikolász 10-4-es veresége után fordított az ellenfél és 40-39-re vezetett.

Az utolsó asszót Szilágyi vívta, 44-40-re is vezetett, egyetlen tusra volt a győzelemtől, de a románok – vitatható ítéletekkel – innen fordítottak és nyertek.

Ezt követően kikaptunk Olaszországtól, majd hatlmas csatában 45-44-re legyőztük az Amerikai Egyesült államok csapatát, így a hetedik helyen végeztünk.

“Rosszul hangzik ez a hetedik hely. Ha reggel ezt mondják nekem, föl se kelek” – kezdte az értékelést Somlai Béla, a válogatott szakvezetője, aki az olimpiai bajnok és vb-bronzérmes Szilágyi Áronról azt mondta, nagyon lelkiismeretes ember, ezért nehezen dolgozta fel, hogy a románok ellen nem tudta bevinni az elődöntőbe jutást jelentő tust.

Eredmény – vívó-világbajnokság, férfi kard, csapatverseny

a 32 között:
Magyarország-Argentína 45-24
a 16 között:
Magyarország-Franciaország 45-40
a 8 között:
Magyarország-Románia 44-45
az 5-8. helyért:
Olaszország-Magyarország 45-41
a 7. helyért:
Magyarország-Egyesült Államok 45-44

Ajánlott videó

Olvasói sztorik