Sport

Folytassa, Sanchez!

mark sanchez (mark sanchez, )
mark sanchez (mark sanchez, )

Megkezdődött az amerikaifutball-liga (NFL) négy hetes előszezonja. A New York Jets ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta.

Fotó: AFP

Szombat hajnalban indult útjára a tojáslabda a tengeretúlon. Ezek a mérkőzések még a csapatkohézió kialakításáról szólnak és arról, ki kerülhet be a végleges keretbe és ki marad ki. Éppen ezért nem lehet komoly következtetéseket levonni az előszezon-meccsekből, elég ha csak megnézzük a bajnok Baltimore Ravens találkozóját.

A címvédő ugyen 44-16-ra lenyomta a Tampa Bay-t, de a az irányító Joe Flacco mindössze kilenc passzt eresztett el két negyed alatt. Több lehetőséget kapott viszont a cseréje és ez így volt minden mérkőzésen.

A New York Jetsről viszont érdemes beszélni. Tavaly csak vergődtek a zöld-fehérek, Mark Sanchez annak ellenére végigjátszotta a szezont, hogy a liga egyik talán leggyengébb kezdőirányítója, az edző viszont mégis ragaszkodott hozzá. Most megkapta a nyakára a nagy tehetségnek kikiáltott Geno Smith-t, így komoly verseny várható az előszezon során.

Főleg úgy, hogy a Detroit nyert 26-17-re. Ami fájóbb, Sanchez a negyedik playben eladta a labdát, amit Ezekiel “Ziggy” Ansah hordott vissza touchdownra. A ghánai születésű játékos négy évvel ezelőtt nem is ismerte az amerikaifocit, tehát nem mondható túl rutinosnak, mégis leszedte a Jets quarterbackjének labdáját. Tegyük gyorsan hozzá, Sanchez azért kiosztott egy TD-passzt és összehozott 125 yardot.

Egy másik pozitív főszereplője is volt a meccsnek. A Lions a holtszezonban leigazolta a Youtube-videói alapján a norvég rúgót, Havard Ruglandet. Élete első meccsén a kicker két mezőnygólt is bevágott, ráadásul nem is kis távolságról: az egyiket 49, a másikat 50 yardról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik