Sport

Bolt bekocogott az elődöntőbe, Farah bírta a végét

usain bolt (usain bolt, )
usain bolt (usain bolt, )

Ahogyan azt sejteni lehetett, a nagy esélyesek bejutott az elődöntőbe 100 méteren az atlétikai világbajnokságon. Mo Farah 10 kilométeren diadalmaskodott.


Usain Bolt csak bemelegített
Fotó: AFP

Usain Bolt pont annyit adott ki magából, amennyi a továbbjutáshoz szükséges volt. A jamaicai sztársprinter a férfi vágtázók versenyén az előfutamok során még nem erőltette túl magát, kényelmesen bekocogott a célba 10,07 másodperc alatt, ezzel pedig ott lesz az elődöntőben. Persze a maga futamát így is megnyerte.

A legjobb idővel az amerikai Mike Rodgers lépett tovább, ő 9,98-at repesztett. Rajta kívül csak honfitársa, Justin Gatlin futotta le 10 másodpercen belül a százat (9,99).

Mo Farah, London kétszeres olimpiai bajnoka megnyerte a férfiak 10 kilométeres síkfutó számát. A győzelem értékét növeli, hogy az az etióp Jeilan is ott volt a mezőnyben, aki két esztendővel ezelőtt legyőzte a britek kedvencét Deguban. Az afrikai ezúttal is ott loholt riválisa nyakában, ám a hajrában nem bírta tartani a lépést riválisával, aki 27:21.12-es idővel diadalmaskodott.

Videó – Usain Bolt könnyedén jutott tovább:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik