Sport

Női foci Szegeden: Bombázó Bombázók

Dupla annyi női focicsapat van Csongrád megyében, mint tavaly ilyenkor. A hölgyek lelkesedése töretlen, a Dorozsmai Bombázók edzője szerint nincs hiszti, csak időnként.

Kamaszlányok és anyukák
12 évestől 45 évesig minden korosztály focizik, Ottlik Sándor, a Dorozsmai Bombázók edzője szerint jól megférnek egymással. Sokan fitness edzésnek szánják a focit, de éppen elegen vannak a csapatban azok a hölgyek, akik komolyan gondolják sport karrierjüket. Ottlik majd 20 éven keresztül edzősködött, már éppen abbahagyni szándékozott a trénerkedést, mikor jött a felkérés, elfogadta, s azóta sem bánja. 40 éve házas, megedződött, ismeri a lányok-asszonyok nyelvét.

Nincs hiszti
Néha nehezebb a nőkkel, mint a férfi focistákkal, nehezebben tűrik a hölgyek a vereséget, időnként könnyek hullanak, de egy év alatt sokat keményedtek a nők. Heti két edzéssel haladnak, eddigi eredményeik szerint, ha klasszikusan mérjük, nem értek el sikereket, több a vereség, mint a győzelem, de Ottlik Sándor szerint az is nagy eredmény, hogy együtt a csapat, erre lehet építani.

Idén felfuthat a női foci.
Az elmúlt másfél évben több száz nő kezdett el focizni a megyében, tavaly még hét, az idén már 17 női csapata van Csongrád megyének. A hamarosan induló bajnokságon több csapat elindulhat már. 8 csapat bajnoki, 9 pedig torna rendszerben indul. A nagy robbanás időszaka a mostani – véli Nógrádi Tibor, megyei futball igazgató – 2014-15 ös időszakban nagypályás bajnokságot is szervezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik