Sport

Vívó-vb: elvéreztek férfi párbajtőrözőink

boczkó gábor (boczkó gábor, )
boczkó gábor (boczkó gábor, )

A négy magyar párbajtőrözőből Boczkó Gábor jutott a legtovább: ő a legjobb 8 közözött búcsúzott a MOL vívó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A szerdai Szilágyi Áron-bronzérem után csütörtökön reggel négy férfi párbajtőröző kezdte meg a MOL vívó-világbajnokságon a küzdelmeket.

A 64-es táblára Boczkó Gábor világranglista-helyezése alapján vívás nélkül kvalifikálta magát. Rédli András és Szényi Péter a keddi csoportkörökből egyből jutott a főtáblára, míg a magyar küldöttség doyenje, Imre Géza négy csoportmérkőzést nyert, kettőt elvesztett, így ő további két asszót simán megnyerve érte el, hogy a folytatásban ő is ott legyen a páston.

Csütörtök reggel aztán a 32 közé jutásért Boczkó simán verte az izraeli Ajzenstadtot (15-4), Rédli szorosabb meccsen a lett Jefremenkót (15-13), míg Imre Géza egészen kiélezett asszóban küldte zuhanyozni az olasz Paolo Pizzót.

Szényi azonban nem bírt a finn Vuorinenennel és kiesett (14-15).

Boczkó a negyeddöntőben búcsúzott
Fotó: MTI

A legjobb 32 között Imre Géza lépett először pástra és meglepő módon nagyon simán kapott ki a kanadai Vincent Pelletier ellen (6-15). Őt követte Rédli, aki magabiztosan győzte le spanyol ellenfelét, José Luis Aballót (15-12). A legjobb 32 között Boczkó meccselt utoljára a magyarok közül és különösebb gond nélkül verte meg a koreai Sang Min Kimet.

A nyolcaddöntőben a két magyar egymással találkozott. A mindvégig szoros összecsapáson végül Boczkó kerekedett Rédli fölé 15-13 arányban.

A negyeddöntőben az olimpiai bajnok Ruben Limardo Gascon volt az ellenfele a magyar versenyzőnek, és bár Boczkó egy darabig jól tartotta magát, a találkozó harmadik harmadában a venezuelai elhúzott és ezzel az elődöntőbe “verekedte” magát. (9-15)

MOL vívó-világbajnokság, férfi párbajtőr, 64-es tábla, eredmények:

A 64 közt:

Boczkó Gábor – Ajzenstadt (izraeli) 15-4
Rédli András – Jefremeno (lett) 15-13
Imre Géza – Pizzo (olasz) 15-14
Vuorinenen (finn) – Szényi Péter 15-14

A 32 közt:

Vincent Pelletier (kanadai) – Imre Géza 15-6
Rédli András – José Luis Aballo (spanyol) 15-12
Boczkó Gábor – Sang Min Kim (koreai) 15-11

A 16 közt:

Boczkó Gábor – Rédli András 15-13

A 8 közt:

Ruben Limardo Gascon (venezuelai) – Boczkó 15-9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik