Sport

Vívó-vb: Kibabráltak velünk az olaszok

mohamed aida (mohamed aida)
mohamed aida (mohamed aida)

A női tőrözők ma már érmekért vívtak a budapesti MOL vívó-világbajnokságon. A 64-es tábla első fordulóját követően hárman maradtak állva, míg a 16 közé már csak Knapek és Mohamed jutott be. Négyből három versenyzőnőnket olasz ellenfele "végezte ki".

Varga Gabriella már az első asszójában vereséget szenvedett a hatszoros olimpiai bajnok, 13-szoros vb-aranyérmes olasz Valentina Vezzali ellen. Varga Katinak pechje volt, mert ő ugyan továbblépett ukrán ellefelén, de Knapek Edina ágára került, így egyik magyar versenyzőnek mindenképp búcsúznia kellett – ő lett az.


Ez a tiszta találat Mohamed Aida (balra) mellvédőjén landolt
Fotó: MTI

A legjobb nyolc közé jutásért Mohamed Aida és Knapek Edina egyaránt olasz versenyzőtől szenvedett vereséget, így mondhatni, jócskán kibabráltak velünk az olaszok.

“Nagyon csalódott vagyok, mert szorosabb eredményre számítottam, de nem tudtam felvenni az olasz ritmusát” – mondta letörten az MTI-nek a Mohamed Aida, aki egyszerűen nem találta az ellenszert Di Francisca ellen.

Knapek komoly esélyt szalasztott el, hiszen 8-3-ra és 10-8-ra is vezetett, ám Erba 12-10-re fordított. Az utolsó fél percben Knapek visszajött a meccsbe, s nyolc másodperccel a vége előtt 13-13-ra egyenlített. Az ezt követő ráadásban az olasz volt a kedvezményezett, így Knapeknek támadnia kellett, de a győztes tust ellenfele adta.

“Az elején jól ment a vívás, bíztam benne, hogy meg tudom tartani az előnyömet, de az utolsó három percben szinte lebénult a lábam, nem tudtam mit tenni” – nyilatkozta Knapek, hozzátéve, hogy a ráadás előtt adott két tusa után meg sem fordult a fejében, hogy nem ő talál majd a hosszabbításban.

A csapatverseny során még vissza tudunk vágni.

Vívó világbajnokság, női tőr, egyéni verseny, eredmények:

A 64 között:

Knapek Edina-Astrid Guyart (francia) 15-13
Varga Katalin-Alekszandra Szinita (ukrán) 15-13
Mohamed Aida-Martyan Jelinska (lengyel) 13-12
Valentina Vezzali (olasz)-Varga Gabriella 12-10

A legjobb 32 között:

Knapek Edina-Varga Katalin 15-13
Mohamed Aida
-Anne Sauer (német) 15-7

A legjobb 16 közt:

Elisa Di Francisca (olasz)-Mohamed Aida 15-3
Erba Carolina (olasz)-Kanpek Edina 14-13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik