Sport

Videón üzent egymásnak az ETO és a Bayern a győri meccs előtt

bayern-munchen(650x433)(1).jpg (bayern münchen, )
bayern-munchen(650x433)(1).jpg (bayern münchen, )

A Bajnokok Ligája-győztes, és napjainkban a világ legjobb csapatának tartott Bayern München vasárnap nem először lép pályára Győrben.

A bajorok legutóbb ugyanis 2004-ben, vagyis kilenc évvel ezelőtt, az ETO alapításának 100. évfordulóján már játszottak egymással. Akkor a szurkolóknak esélyük sem akadt a találkozásra a Bayern sztárjaival. A küldöttség a péri repülőtérre érkezett mindössze két órával a meccs előtt, innen a stadionba vezetett az út, ahol rövid átmozgató edzés után kezdődött is a mérkőzés. A 21 ezer néző előtt két csalódott együttes futott ki akkor pályára, hiszen a müncheniek abban az idényben nem nyertek semmit, a hazaiak pedig a kiesés elkerüléséért küzdöttek.

A német focistáknál csak szurkolóik voltak elégedetlenebbek a szezonnal, ugyanis a meccs előtti felvezetésnél, amikor nyitott tetejű Audikkal vitték körbe a stadion futókörén a játékosokat, a Bayern drukkerei kifütyülték addigi kedvenceiket. A szünetben szintén ők csináltak kisebb balhét görögtüzekkel, füstbombákkal, petárdákkal, a biztonságiak azonban gyorsan véget vetettek a műsornak.

Fotó: AFP

A találkozót 4-1-re a Bayern nyerte Michael Ballack duplájával, valamint Roy Makaay és Roque Santa Cruz góljaival. Az ETO-ból Igor Nicsenko volt eredményes.

A Bayern egyébként szinte legjobb csapatával állt ki a mérkőzésre, hiszen pályán volt a gólszerzők mellett Sagnol, Hargreaves, Deisler, Kovac, és Jeremies is.

A lefújás után óriási tömeg várta Ballackékat a klubépületnél, de a sztárok az öltözőből a hátsó kijáraton azonnal az autókhoz mentek, majd vissza a reptérre. Volt egy rövid sajtótájékoztató a vezetőkkel, szakmai stábbal, és egy zártkörű fogadás, de itt csak kevesen képviselték a német klubot.

Néhány szerencsés – aki a régi klubház hátsó bejáratánál várakozott, vagy esetleg a vendég öltöző környékére tévedt – értékes közös fotókkal, és sztároktól kapott aláírásokkal távozhatott, a többieknek maradt a meccs élménye és az a Bayern-mez, amely minden belépőjegyhez járt.

A hírek szerint ezúttal is legerősebb csapatával érkezik a triplázó alakulat – a Bajnokok Ligáját, a Bundesligát és a Német Kupát is megnyerték – a vasárnap 16 órakor kezdődő gálamérkőzésre. Kérdés az, hogy Pintér Attila, az ETO edzője milyen együttest küld ki a pályára, hiszen a Győr szombaton este a Ferencvárossal játszik a bajnokság csúcsrangadóján.

Ki mennyit ér?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a Bayern München jelenlegi játékoskeretének értéke a világelithez tartozik, talán csak a Barcelona és a Real Madrid veheti fel a versenyt ilyen tekintetben a bajorokkal. A piros-fehérek megtartották legjobbjait, sőt a sztáredző Pep Guardiola mellett olyan játékosokat szerződtetett, mint az egyik legnagyobb német ígéretnek tartott Mario Götze, vagy a tréner korábbi Barcás kedvence, Thiago Alcantara. Nos, ez a keret, nem kevesebb, mit 501 millió 650 ezer eurót kóstál, legalábbis a mértékadónak számító transfermarkt.de szerint. A szakportál ebbe a keret 27 játékosát vette bele.

A legtöbb pénzt a Dortmundtól érkező középpályásért, Götzéért, valamit Thomas Müllerért kellene fizetni: mindketten 45 millió eurót érnek. A negyvenesek közé az Aranylabdára is esélyes Ribéry fér még be, a maga szerény 42 millió eurójával, valamit ott van 42 millióval a saját nevelésű Bastian Schweinsteiger. Javi Martínez értékét 37, Toni Kroosét 32, Neuerét, és a csapatkapitány Lahmét pedig 30 millióra becsüli a transfermarkt.de.

És akkor nézzük, mi a helyzet ezen a téren a magyar bajnok, a BL-ből már az első fordulóban búcsúzó Győri ETO-val. A teljes játékoskeret – itt a portál 34 játékos összértékével számolt – 11 millió 25 ezer eurót ér. Pontosan feleannyit, mint a Barcelonától frissen Münchenbe szerződtetett Thiago, vagy éppen Mario Mandzukic.

A győriektől a cseh Michal Svec ára a lagmagasabb, 900 ezer euró. Őt követi 750 ezerrel Koltai Tamás, 700 ezerrel Pátkai Máté, 600 ezerrel Lipták Zoltán, és kerek félmillió euróval Djordje Kamber, valamint Marek Strestik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik