Sport

Montenegró mellett a fájdalmat is legyőzték pólósaink

férfi vízilabda válogatott (férfi vízilabda válogatott)
férfi vízilabda válogatott (férfi vízilabda válogatott)

Kiderült, hogy férfi pólósaink kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódva szálltak medencébe Montenegró legjobbjai ellen, a barcelonai vb-döntőben.

A magyar vízilabda-válogatott álomjátékkal győzedelmeskedett a vizes vb-n és szerezte meg a magyar küldöttség 4. aranyát. Azonban a keret kétharmada különböző egészségi problémákkal játszott a fináléban – írta meg a vlv.hu.

Vámos Márton is sérülten játszott a döntőben
Fotó: MTI

A csapatkapitány Varga Dániel kezéből a világbajnokság kezdete előtt szedték ki a drótokat, amiket az ujjtörése utáni műtét alatt tettek bele. Szó volt róla, hogy kihagyja az egész vb-t, de e helyett már ott volt a kínaiak ellen, a válogatott első világbajnoki mérkőzésén, ugyanakkor ne legyenek kétségeink afelől, hogy fájdalommentes lett volna számára a világesemény.

Ezután az egyik edzésen Szívós Márton rásérült az eddig is problémás könyökére, míg Madaras Norbert hüvelykujjával bajlódott.

Vámos Márton, Hárai Balázs és Varga Dénes a döntőben sérült meg. Hárainak megrepedt a bordája, Vámos Marcinak pedig a könyöke rándult meg, úgy játszotta végig a mérkőzést. Varga Dénest is megdolgozták a montenegróiak, neki a lába lett véraláfutásos.

A sérülések mellett még gyomorrontás is gyengítette a csapatot, a döntő előtti estén Decker Attila, Bátori Bence és a döntő egyik hőse, Nagy Viktor is szenvedett a gyomorbántalmaktól.

A magyarok ezzel újra megmutatták mekkora küzdők, a győzni akarás elnyomta fájdalmukat és ez aranyérmet ért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik