hosszu-katinka(2)(210x140)(1).jpg (hosszú katinka)
Sport

Hosszú világcsúcsot repesztett

Hosszú Katinka, a vasárnap zárult barcelonai világbajnokság kétszeres aranyérmese világcsúcsot úszott szerdán 200 méter vegyesen Eindhovenben, a rövidpályás Világkupa-sorozat hollandiai állomásán.


Hosszú Katinka nem állt le, ott folytatta, ahol Barcelonában abbahagyta
Fotó: MTI

A Vasas SC kiválósága a 25 méteres medencében zajló verseny délelőtti selejtezőjében 2:04.39 perc alatt ért célba, amely 21 századdal jobb az eddigi rekordnál – derül ki a viadal honlapjáról. Az előző csúcsot az amerikai Julia Smit tartotta 2009. december 19. óta 2:04.60-nal.

“Mivel iszonyú jó formában vagyok, úgy mentem oda, hogy oké, akkor nyomom, de kételkedtem, hogy előfutamban meg tudom-e csinálni.Aztán végigjöttem, elég jó úszás volt, beértem, akkor írták ki, hogy új világcsúcs. És akkor kezdett el mindenki üvölteni… Nagyon örülök, hogy sikerült, remélem, este megint megjavítom, mert szerintem tudok ennél kicsivel jobbat is. Ez olyan reggeli úszás volt…” – nyilatkozta Hosszú.

Mögötte az eindhoveni selejtezőben két további barcelonai vb-induló magyar végzett a második és harmadik helyen, s biztosította helyét az esti nyolcas döntőben: Verrasztó Evelyn (2:08.01) és Jakabos Zsuzsanna (2:08.32).
Hosszú a katalán fővárosban, normál medencében ebben a számban, továbbá 400 m vegyesen lett világbajnok, míg 200 m pillangón bronzérmet szerzett.

A kétnapos hollandiai viadalon a spanyolországi világbajnokság számos jeles résztvevője ott van, köztük a 200 méteres férfi mellúszás immár háromszoros vb-aranyérmese, Gyurta Dániel is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik