Sport

Történelmi büntetés a sportvilágban

alex rodriguez (alex rodriguez, )
alex rodriguez (alex rodriguez, )

A New York Yankees baseballosát, a liga egyik legjobb játékosát, Alex Rodriguezt 211 (!) mérkőzésre tiltották el.

Az MLB legjobban fizetett baseballosát dopping miatt meszelték el. Ez eddig még rendben is van. 12 másik társa 50-50 mérkőzésről marad le, vele viszont vélhetően példát akart statuálni a liga, ezért hihetetlennek tűnő 211 mérkőzésről tiltották el A-Rodot. Tegyük hozzá, a háttérben az is lehet, hogy Rodriguez korábban más doppingügyben is érintett volt.

A Yankees ráadásul épp augsztus 6-án lépett volna pályára a Chicago White Sox otthonában, de Rodriguez egyébként sem játszhatott volna

A hétfőn nyilvánosságra hozott ítéleteket hosszú vizsgálat előzte meg, mely egy floridai klinika és az MLB néhány sztárjátékosának kapcsolatára derített fényt. A nyomozás szerint a baseballozókat tiltott teljesítményfokozókkal látta el a klinika.

“Örökre el kellett volna tiltani, és elvenni minden pénzét – az összes milliót, amit évek alatt keresett” – mondta egy Yankees-szurkoló. Egy másik sorstársa hozzátette, “átverve érzem magam”.

És hogy mennyit jelent az a 211 mérkőzés? Több, mint egy szezonról van szó: a tavalyi bajnok San Francisco Giants 178 meccset játszott.

A Yankees ütője – aki korábban bevallotta, hogy tíz évvel ezelőtt szteroidokat használt – jelezte, fellebbez az ítélet ellen egy választott bíróságnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik